Θερμαϊκός: εθελοντές καθάρισαν την ακτή Κάππα – οι δράσεις συνεχίζονται

0
22

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Με το σύνθημα «Για να κολυμπάμε με την παρέα μας κι όχι παρέα με τα σκουπίδια μας» και τη συμμετοχή εκατοντάδων εθελοντών πραγματοποιήθηκε η πρώτη δράση της εκστρατείας καθαρισμού των ακτών, στην ακτή Κάππα της Περαίας, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη, του Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Απόστολου Τζιτζικώστα, του Δημάρχου Θερμαϊκού Γιάννη Αλεξανδρή, του Ράδιο Θεσσαλονίκη και του Κέντρου Ανάπτυξης Πολιτισμού και Προσαρμοσμένου Αθλητισμού «Κάππα 2000» .

Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας συμμετείχε μαζί με τους εθελοντές που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και μετά την ολοκλήρωση της προσπάθειας δήλωσε: «Στο ξεκίνημα της καλοκαιρινής περιόδου και στο πλαίσιο της κοινωνικής μας ευθύνης, πήραμε την πρωτοβουλία μαζί με το δήμο και τους υπόλοιπους φορείς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, να καθαρίσουμε τις ακτές μας και να παραδώσουμε στους συμπολίτες μας την παραλία καθαρή. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνδιοργανωτές και όλους τους εθελοντές και τους χορηγούς μας που αποδέχτηκαν την πρόσκληση και βοήθησαν να καθαριστεί αυτό το τμήμα της παραλίας του Θερμαϊκού. Η προσπάθειά μας συνεχίζεται και την επόμενη Κυριακή, σε συνεργασία με τους δήμους, προχωράμε σε καθαρισμό των ακτών στις παραλίες του Σταυρού και της Ηράκλειας. Ανεξάρτητα από τις δικές μας πρωτοβουλίες, η ευθύνη για καθαρές παραλίες είναι προσωπική υπόθεση για τον κάθε πολίτη και πρέπει όλοι μας να διαφυλάξουμε τις ακτές μας καθαρές για να μπορούμε να τις απολαμβάνουμε με ασφάλεια».

Η εκστρατεία με τίτλο «Για να κολυμπάμε με την παρέα μας και όχι παρέα με τα σκουπίδια μας» πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, για τον καθαρισμό των ακτών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εν όψει του καλοκαιριού, προκειμένου να εξασφαλισθούν καλύτερες και καθαρότερες ακτές για τους λουόμενους.

Οι επόμενες δράσεις θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 5 Ιουνίου 2011, στις παραλίες Νέας Ηράκλειας Χαλκιδικής, σε συνεργασία με τον Δήμο Προποντίδας και Σταυρού Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Δήμο Βόλβης, καθώς και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011 στην παραλία της Κατερίνης, στην Πιερία, σε συνεργασία με το Δήμο Κατερίνης, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Καθαρισμού Ακτών.

econews

Σχόλια