Υδρογονάνθρακες: ενδιαφέρον ΕΛΠΕ για συμμετοχή στις έρευνες

0
11

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Ενδιαφέρον για συμμετοχή στις έρευνες για ανακάλυψη και εκμετάλλευση κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ελλάδα εξέφρασε ο κ. Γιάννης Κωστόπουλος, διευθύνων σύμβουλος των Ελληνικών Πετρελαίων, από το βήμα ενεργειακού συνεδρίου που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Πιο συγκεκριμένα, όπως τόνισε, η εταιρεία αναμένει την ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου προκειμένου να συμμετάσχει στους διαγωνισμούς, τόσο σε χερσαίες όσο και σε θαλάσσιες περιοχές.

Παράλληλα, ο κ. Κωστόπουλος παρουσίασε τις δραστηριότητες του ομίλου στη διύλιση και εμπορία πετρελαιοειδών, ενώ επισήμανε ότι η μείωση της ζήτησης υγρών καυσίμων λόγω της κρίσης πιέζει την ευρωπαϊκή βιομηχανία διύλισης και είναι ενδεικτικό ότι τους τελευταίους μήνες αρκετά διυλιστήρια έχουν πουληθεί ή έχουν κλείσει και μετατραπεί σε αποθηκευτικούς χώρους.

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι στη Μεσόγειο η ζήτηση έχει αυξηθεί από τις μη ευρωπαϊκές χώρες της Μεσογείου, ειδικά στο ντίζελ κίνησης.

Σύμφωνα με τον κ. Κωστόπουλο, στην ελληνική αγορά καταγράφηκε πέρυσι μείωση 10 – 14%, ανάλογα με το προϊόν, στη ζήτηση καυσίμων, εξέλιξη που ο όμιλος αντιμετωπίζει με στρατηγική αύξησης των εξαγωγών.

econews

Σχόλια