ΧΥΤΑ Κερατέας: στην παλιά χωματερή η μονάδα επεξεργασίας;

0
10

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Εξελίξεις αναμένονται την Παρασκευή στην υπόθεση της Κερατέας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Σκάι,  το απόγευμα συζητείται στο δημοτικό συμβούλιο Λαυρεωτικής η πρόταση στην οποία έχουν καταλήξει οι τοπικές αρχές και η οποία, αν εγκριθεί από την πλειοψηφία, θα κατατεθεί στο ΥΠΕΚΑ και μέσω αυτού στην κυβέρνηση.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, υπάρχουν πληροφορίες ότι οι εκπρόσωποι της Κερατέας θα προτείνουν τη χωροθέτηση των εγκαταστάσεων στην παλαιά χωματερή, ενώ το ΥΠΕΚΑ προτείνει την μετακίνηση της εγκατάστασης νοτιότερα στον ίδιο χώρο.

Σημειώνεται ότι η τελευταία υποχώρηση που φέρεται να έχει κάνει το υπουργείο Περιβάλλοντος, αφορούσε την υπόσχεση ότι ΧΥΤΑ και εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων θα λειτουργήσουν ταυτόχρονα και σε άμεση γειτνίαση, μία πρόταση η οποία θα εξασφαλίσει ότι ο χώρος δεν θα χρησιμοποιηθεί σαν κοινή χωματερή.

Παράλληλα, το ΥΠΕΚΑ έχει από τις πρώτες κιόλας συναντήσεις προτείνει ο ΧΥΤΑ να μειωθεί από το 150 στρέμματα στα 40, ενώ το υπουργείο υποσχέθηκε να χρησιμοποιηθούν μόνο τα 120 από τα 540 στρέμματα της αρχικής χωροθέτησης και το υπόλοιπο να κηρυχθεί αναδασωτέο.

Οι εκπρόσωποι της Κερατέας ωστόσο, επιδιώκουν την κατασκευή των εγκαταστάσεων σε μία ακόμη μικρότερη έκταση.

econews

Σχόλια