Φουκουσίμα: μέτρα προστασίας των μαθητών – Νέα διαρροή ραδιενέργειας

0
6

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

H ιαπωνική κυβέρνηση θα χρηματοδοτήσει τα σχολεία της περιοχής της Φουκουσίμα για την υλοποίηση εργασιών αφαίρεσης ραδιενεργού εδάφους από τα προαύλια, ενώ θέτει χαμηλότερο επίπεδο έκθεσης στη ραδιενέργεια για τους μαθητές, την ώρα που πληθαίνουν οι φωνές διαμαρτυρίας για τους υγειονομικούς κινδύνους.

Υπενθυμίζεται πως τον προηγούμενο Απρίλιο, η απόφαση του υπουργείου Παιδείας της Ιαπωνίας να θέσει τα επίπεδα ασφαλούς έκθεσης στη ραδιενέργεια για τα παιδιά στα 20 μιλισιβέρτ ετησίως -όσο για τους εργάτες στα πυρηνικά εργοστάσια- είχε πυροδοτήσει εκδηλώσεις διαμαρτυρίας από γονείς και περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Ο υπουργός Παιδείας της Ιαπωνίας, Γιοσιάκι Τακάκι, αναδιπλώθηκε και δήλωσε πως θα μειώσει τα επίπεδα ασφαλείας στο ένα εικοστό των προηγουμένων.

Εχθές Πέμπτη 26 Μαΐου. η Greenpeace ανακοίνωσε πως τα επίπεδα ραδιενέργειας στα φύκια ήταν υψηλότερα από τα επιτρεπτά, κάτι που προκαλεί μεγάλη ανησυχία για τους κινδύνους που προκύπτουν από τη μόλυνση των θαλάσσιων υδάτων.

Παράλληλα, η Tepco αποκάλυψε διαρροή 36 τόνων ραδιενεργού ύδατος από κτήριον του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα.

Ο σεισμός των 9 Ρίχτερ της 11ης Μαρτίου και το φονικό τσουνάμι που ακολούθησε κόστισαν τη ζωή σε 24.000 ανθρώπους, ενώ 80.000 άτομα έχουν εγκαταλείψει τις οικίες τους εξαιτίας της διαρροής πυρηνικής ενέργειας στην περιοχή της Φουκουσίμα.

econews

Σχόλια