Οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος για την καύση σκουπιδιών στη Γαστούνη

0
179

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία

Μετά από καταγγελία για καύση απορριμμάτων στον σκουπιδότοπο της Γαστούνης, οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος καλούν τον δήμο Γαστούνης (σ.σ. πλέον Πηνειού), σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, να προβεί σε μια σειρά ενεργειών με κυριότερες τη διακοπή της λειτουργίας και την αποκατάσταση του χώρου του συγκεκριμένου ΧΑΔΑ.

Επίσης, ζητούν από τον δήμο να συνεργαστεί με την Αστυνομία για να περιφρουρείται ο χώρος και να σταματήσει η καύση απορριμμάτων, ενημερώνοντας παράλληλα την ΕΥΕΠ και το Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

Ακόμη καλούν την Πυροσβεστική να εξακριβώσει τους λόγους των πυρκαγιών στον ΧΑΔΑ Γαστούνης και να υποβάλλει μηνύσεις στους υπαίτιους, καθώς και και το Τμήμα Υγειονομικού Ελέγχου & Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Δ/νσης Υγείας Π.Ε. Ηλείας να ελέγξει εάν έχουν δημιουργηθεί ανθυγιεινές και επικίνδυνες για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής συνθήκες από την έκλυση ουσιών (διοξίνες, βαρεά μέταλλα).

Τέλος, ζητούν από τους αρμόδιους να τους κοινοποιήσουν το σύνολο των ενεργειών τους, προκειμένου αν κριθεί απαραίτητο να προγραμματιστούν πρόσθετες ενέργειες.

Πηγή iliatora.gr

 

 

econews

Σχόλια