Δέλτα Φαλήρου: με πάρκο 28 στρεμμάτων ξεκινά η ανάπλαση

0
153

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Από το πάρκο των 28 στρεμμάτων, που θα ανήκει στον Δήμο Καλλιθέας, ξεκινά τις επόμενες ημέρες η ανάπλαση στο Δέλτα Φαλήρου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, το έργο, συνολικού κόστους  5,5 εκατ. ευρώ, προβλέπει φυτεύσεις, ανοιχτά γήπεδα και βοηθητικές εγκαταστάσεις, που υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθούν σε δυο χρόνια.

Είναι κομμάτι της μεγάλης δωρεάς των 550 εκατ. ευρώ του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» για το σύνολο της έκτασης των 280 στρεμμάτων του παλιού Ιπποδρόμου, που θα στεγάσει το συγκρότημα της Λυρικής σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης, ενώ το 85% θα διαμορφωθεί σε χώρους πρασίνου.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τον σχεδιασμό έχει αναλάβει ο διεθνούς φήμης αρχιτέκτονας Ρέντζο Πιάνο, ώστε όλος ο χώρος να έχει ενιαίο ύφος.

Για τον ίδιο λόγο, το ίδρυμα έχει επεκτείνει τη δωρεά του και θα εκπονήσει τη μελέτη για το παράκτιο οικολογικό πάρκο των 220 στρεμμάτων, που βρίσκεται κάτω από την Ποσειδώνος, από τις εγκαταστάσεις του τάε κβον ντο έως τις εκβολές του Κηφισού.

Τα αρχιτεκτονικά σχέδια του πολιτιστικού συγκροτήματος θα παρουσιαστούν από τον Ιταλό αρχιτέκτονα στις 29 Ιουνίου, πρώτα στους αρμόδιους και στη συνέχεια στο κοινό, σε μια ανοιχτή εκδήλωση στο χώρο του Ιπποδρόμου.

Οι οικοδομικές άδειες εκτιμάται ότι θα εκδοθούν μέχρι τα τέλη του χρόνου.

econews

Σχόλια