Αχελώος: αισιόδοξα μηνύματα για την έκβαση της υπόθεσης

0
14

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Αισιοδοξία για την έκβαση της υπόθεσης εκτροπής του Αχελώου, εκφράστηκε την Τετάρτη, μετά τη συζήτηση στο Δικαστήριο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για το θέμα κοινή συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και πρόεδρος της ΠΑΣΕ για τον Αχελώο, Κώστας Αγοραστός και ο Δήμαρχος Λαρισαίων, Κώστας Τζανακούλης.

Όπως τόνισαν, μετά τη διεύρυνση της συζήτησης πέρα από τα 14 προδικαστικά ερωτήματα που έθεσε το Συμβούλιο Επικρατείας και την παρουσίαση των στοιχείων τόσο από Θεσσαλικής πλευράς όσο και εκ μέρους της ΔΕΗ, «άλλαξε η κατάσταση», καθώς κατέστη σαφές προς το Δικαστήριο, ότι δεν πρόκειται για ένα σχεδιαζόμενο έργο, όπως αφήνει να διαφανεί και το ΣτΕ, αλλά για έργο συνεχιζόμενο που βρίσκεται λίγο πριν την ολοκλήρωσή του.

Επιπλέον,  τόσο ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας όσο και δήμαρχος Λαρισαίων, συνέδεσαν το συγκεκριμένο έργο με τη συζήτηση που γίνεται για τη χρήση λιγνιτικών κοιτασμάτων, κάτι που έχει προκαλέσει την αντίδραση των τοπικών κοινοτήτων.

Σημειώνεται ότι η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για το ζήτημα της εκτροπής του Αχελώου αναμένεται στο τέλος του έτους.

econews

Σχόλια