Αχελώος: στο τέλος του χρόνου η απόφαση

0
5

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Συζητήθηκε την Τρίτη στο Λουξεμβούργο, την έδρα του Διεθνούς Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, το ζήτημα της εκτροπής του Αχελώου.

Όπως ανακοινώθηκε, οι προτάσεις της Εισαγγελέως του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, θα κατατεθούν μέχρι 15 Σεπτεμβρίου και η απόφαση του Δικαστηρίου αναμένεται στο τέλος του έτους.

Ο δήμαρχος Αγρινίου, που συμμετείχε στη συζήτηση, σε δήλωσή του ανέφερε τα εξής:

«Συνεπείς στον αγώνα που δίνουν οι φορείς του Νομού κατά της εκτροπής ου Αχελώου παρευρεθήκαμε στην πλέον κρίσιμη διαδικασία, στη συζήτηση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

Η παρουσία μας νομίζω ότι είναι συγκροτημένη. Οι νομικοί μας έθεσαν όλα τα επιχειρήματα που διαθέτουμε και που μας έχουν δικαιώσει μέχρι σήμερα.

Αναμένουμε με συγκρατημένη αισιοδοξία την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου από την οποία θα εξαρτηθεί και η τελική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Σε κάθε περίπτωση συνεχίζουμε τον αγώνα, μέχρι το έργο αυτό που θα έχει καταστροφικές συνέπειες στο φυσικό περιβάλλον της Αιτωλοακαρνανίας και όχι μόνο αλλά και στην εθνική οικονομία ματαιωθεί οριστικά».

Εκτός από τον δήμαρχο Αγρινίου, Παύλο Μοσχολιό, στη συζήτηση παρέστησαν ο αντιπεριφερειάρχης, Νίκος Υφαντής, η αντιδήμαρχος Μεσολογγίου, Μαρία Φούντα και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Παναγιώτης Τσιχριτζής.

econews

Σχόλια