Περιβαλλοντική εκπαίδευση από τον Μπάρμπα Στάθη στη Θεσσαλονίκη

0
18

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Στο κεντρικότερο Ολοκληρωμένο Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Αριστοτέλους, στις 22 και 23 Μαΐου, διοργανώθηκε Περιβαλλοντική Εκπαίδευση για παιδιά Δημοτικών Σχολείων της Θεσσαλονίκης από την εταιρεία «Μπάρμπα Στάθης».

Την Κυριακή 22 Μαΐου, το συγκεκριμένο κέντρο ανταποδοτικής ανακύκλωσης ήταν μια από τις στάσεις της ετήσιας δράσης των λυκόπουλων Θεσσαλονίκης «Βρες τη Φύση μέσα στην Πόλη», και έτσι πάνω από 400 λυκόπουλα (παιδάκια 7-11 χρόνων) με τους 200 εκπαιδευτές τους (βαθμοφόροι έφηβοι) σταμάτησαν εκεί για να παίξουν, να ενημερωθούν για την ανταποδοτική ανακύκλωση, να λάβουν μέρος σε διαγωνισμούς και να πάρουν δώρα.

Ας σημειωθεί ότι για τα λυκόπουλα Θεσσαλονίκης αυτή η συνάντηση ήταν και το εναρκτήριο λάκτισμα ενός μεγάλου διαγωνισμού ανακύκλωσης που θα «τρέχει» όλο το καλοκαίρι, στον οποίο οι αγέλες που θα ανακυκλώσουν τις περισσότερες συσκευασίες θα κερδίσουν δώρα, για τα ίδια τα λυκόπουλα και την αγέλη τους.

Τη Δευτέρα, συνεχίστηκε η εκπαίδευση με την συμμετοχή πάνω από 100 μαθητών από το 41ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης.

Την εκπαίδευση τίμησαν με την παρουσία τους ο γνωστός καλλιτέχνης Γιάννης Ζουγανέλης, από τους πιο δραστήριους σε θέματα περιβάλλοντος, και ο ολυμπιονίκης Άρσης Βαρών Παύλος Σαλτσίδης, που πέρασαν θετικά μηνύματα στους μαθητές, αλλά και στελέχη της εταιρείας «Μπάρμπα Στάθης», η κυρία Αγάπη Παπαδοπούλου, διευθύντρια μάρκετινγκ, και η κυρία Ελένη Χατζηιωάννου, product manager.

Η εταιρεία «Μπάρμπα Στάθης», που είναι χορηγός του συγκεκριμένου Κέντρου, προσέφερε λαχανομπουκιές στα παιδιά, στο πλαίσιο της προσπάθειας διαπαιδαγώγησης για ισορροπημένη διατροφή.

Όλα τα παιδιά έλαβαν ένα παιδαγωγικό DVD για τα οφέλη της ανακύκλωσης, καπέλα, όπως και μία πάνινη τσάντα πολλαπλών χρήσεων και άλλα αναμνηστικά δωράκια. Κληρώθηκαν επίσης MP4 players για τους τυχερούς του διαγωνισμού ανακύκλωσης.

econews

Σχόλια