Συνέδριο για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο

0
7

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Το μοναδικό διεθνές συνέδριο αποκλειστικά για θέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου που διοργανώνεται στην Ελλάδα, το «2011 Mediterranean Oil & Gas Conference», πρόκειται να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα και Τρίτη, 30 -31 Μαΐου 2011, στο ξενοδοχείο Westin – Astir Palace Resort, στη Βουλιαγμένη, Αθήνα.

Το Συνέδριο διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και στόχο να συζητήσει και να προωθήσει τα κύρια θέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου της περιοχής μας.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου «2011 Mediterranean Oil & Gas Conference», επικεφαλής των μεγαλύτερων διευθνών εταιρειών πετρελαίου και φυσικού αερίου θα παρουσιάσουν τις θέσεις των επιχειρήσεών τους επάνω στους αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου, τις μελλοντικές αναπτυξιακές επενδύσεις και την προοπτική ενίσχυσης της ασφάλειας προσφοράς πετρελαίου και αερίου στην Ευρώπη. Επίσης, Υπουργοί της Ελληνικής κυβέρνησης θα παρουσιάσουν την ενεργειακή πολιτική της χώρας και τη συμβολή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή ενεργειακή ασφάλεια.

Εξαιρετικά κρίσιμη κρίνεται η χρονική στιγμή πραγματοποίησης του συνεδρίου, γιατί τώρα γίνονται συνεχείς διαπραγματεύσεις για την ανάπτυξη των αγωγών αερίου του Νότιου Διαδρόμου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συγκεκριμένα των αγωγών ITGI, TAP και South Stream. Επιπλέον, ο αγωγός πετρελαίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σημείο για την μελλοντική ανάπτυξή του.

Πηγή www.euro2day.gr

Σχόλια