Ακυρώσεις πτήσεων λόγω ηφαιστειακής τέφρας

0
10

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Σοβαρά προβλήματα σημειώνονται στις εναέριες μετακινήσεις από και προς τη Σκωτία εξαιτίας της ηφαιστειακής τέφρας από το ισλανδικό ηφαίστειο Grimsvotn.

Όπως ανακοίνωσε η Eurocontrol, σήμερα, Τρίτη,  ματαιώθηκαν συνολικά 252 πτήσεις.

Σύμφωνα με το BBC, χιλιάδες είναι οι ταξιδιώτες που ταλαιπωρούνται, καθώς οι αεροπορικές εταιρείες BA, KLM, Aer Lingus και Easyjet, προχώρησαν σε ακυρώσεις πτήσεων από, προς και εντός της Σκωτίας.

Πτήσεις ματαιώνονται και μεταξύ πόλεων στις δυτικές ακτές της Νορβηγίας. Ειδικότερα, η νορβηγική υπηρεσία εναερίου κυκλοφορίας Avinor ανακοίνωσε τη διακοπή των πτήσεων από τις 06.00 σήμερα από τα αεροδρόμια του Στάβανγκερ και του Χάουγκεζουντ και του Καρμέι, στη δυτική Νορβηγία.

Σημειώνεται ότι από το βράδυ της Δευτέρας άνοιξαν όλα τα διεθνή αεροδρόμια της Ισλανδίας, ανάμεσά τους και το αεροδρόμιο του Κεφλάβικ.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι η έκρηξη του ηφαιστείου Eyjafjallajokull είχε προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις καθώς είχε κλείσει ένα μεγάλο τμήμα του εναέριου χώρου της Ευρώπης, επειδή υπήρχαν φόβοι ότι η ηφαιστειακή τέφρα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα στις μηχανές των αεροπλάνων.

econews

Σχόλια