Υδρογονάνθρακες: σε ένα χρόνο ξεκαθαρίζει το τοπίο για τον ορυκτό πλούτο

0
1

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Σε ένα χρόνο από σήμερα θα υπάρχει μια πρώτη εικόνα για τον ορυκτό πλούτο της χώρας μας, με την υλοποίηση των σχετικών σεισμικών και γεωλογικών ερευνών, όπως εκτιμά ο υφυπουργός ΠΕΚΑ, κ. Γιάννης Μανιάτης.

Ειδικότερα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, ο κ. Μανιάτης δήλωσε ότι «προχωρούμε σε σεισμικές μελέτες και γεωλογικές έρευνες, προκειμένου με βάση την ερμηνεία τους να δούμε πού έχουμε, τι έχουμε και σε πόση ποσότητα έχουμε υδρογονάνθρακες. Το πρώτο στάδιο είναι αυτό. Και θα το ξεκινήσουμε μέσα στην εβδομάδα».

«Θα δώσουμε προς δημόσια διαβούλευση, για δυο-τρεις εβδομάδες, την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Εκτιμώ ότι σε περίπου ένα χρόνο από σήμερα θα έχουμε αναθέσει τις έρευνες, θα έχουν γίνει και θα έχουμε και την ερμηνεία, τα αποτελέσματά τους» τόνισε ο υφυπουργός ΠΕΚΑ, ενώ προσέθεσε ότι πρέπει να βρεθούν και να αξιοποιηθούν εγχώριοι ενεργειακοί πόροι που θα υποκαταστήσουν το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.

Όπως τόνισε ο κ. Μανιάτης, τα τελευταία 15 χρόνια ήταν γνωστό ότι υπάρχουν κυρίως στη Δυτική Ελλάδα ενδείξεις για κοιτάσματα υδρογονανθράκων, αλλά δεν είχε γίνει τίποτε, παρόλο που η Ελλάδα είναι η πιο εξαρτημένη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

econews

Σχόλια