Γερμανία: «πράσινη» ήττα για τη Μέρκελ σε τοπικές εκλογές

0
4

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Στη συζήτηση για το πυρηνικό μέλλον της Γερμανίας απέδωσε την ήττα του κόμματός της στις τοπικές εκλογές του κρατιδίου της Βρέμης  η Καγκελάριος Αγκέλα Μέρκελ και εξέφρασε την ελπίδα της για λήψη «ξεκάθαρων αποφάσεων το ταχύτερο» πάνω στο ζήτημα.

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα της κας Μέρκελ κατέλαβε την Τρίτη θέση στην εκλογική μάχη της Βρέμης βλέποντας την πλάτη των Πράσινων, ενώ τον περασμένο Μάρτιο είχε υποστεί ακόμη μια ήττα από «πράσινο» κεντροαριστερό συνδυασμό στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης.

Πρόσφατα, η Γερμανίδα Καγκελάριος είχε λάβει την απόφαση να επεκτείνει τη ζωή των 17 πυρηνικών αντιδραστήρων που λειτουργούν στη χώρα, ακυρώνοντας πρότερη απόφαση για τερματισμό της λειτουργίας τους το 2022.

Στον απόηχο της πρόσφατης καταστροφής στη Φουκουσίμα η κα Μέρκελ ανακάλεσε χωρίς ωστόσο να καταφέρει να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί.

Την ίδια στιγμή τέσσερεις ιδιώτες πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας προειδοποίησαν τη Μέρκελ ότι ένα ενδεχόμενο κλείσιμο πυρηνικών εργοστασίων θα αυξήσει τις πιθανότητες μπλακ άουτ κατά τη χειμερινή περίοδο.

econews

Σχόλια