Λαχανόκηποι σε Δημοτικά Σχολεία του Αμαρουσίου: με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση

0
75

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση του Δήμου Αμαρουσίου για τη δημιουργία λαχανόκηπων σε Δημοτικά Σχολεία με τη συμμετοχή των μαθητών.

Η εν λόγω δράση είχε ως στόχο την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης από τη σχολική ηλικία, καθώς και την ενημέρωση των παιδιών για τη σωστή διατροφή.

Οι 8 λαχανόκηποι φυτεύτηκαν στον προαύλιο χώρο των Δημοτικών Σχολείων του 4ου , 6ου , 8ου, 3ου , 11ου ,15ου και 16ου που πληρούσαν τις απαραίτητες προδιαγραφές, σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο Νέων και με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, στο πλαίσιο του «Προγράμματος Υποστήριξης Πρωτοβουλιών για νέους».

Αφορμή για την υλοποίηση του προγράμματος υπήρξε η μεγάλη απήχηση και ο ενθουσιασμός με τον οποίο υποδέχτηκαν οι μαθητές του 10ου Δημοτικού Σχολείου τη δημιουργία του πρώτου λαχανόκηπου, μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Γιώργου Πατούλη.

Ο κ. Πατούλης με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του προγράμματος υπογράμμισε:

«Οκτώ Δημοτικά Σχολεία της πόλης μας απέκτησαν το δικό τους λαχανόκηπο, την επιμέλεια και φροντίδα των οποίων θα έχουν οι ίδιοι μαθητές. Το ενδιαφέρον με το οποίο οι μικροί μας φίλοι αγκάλιασαν την πρωτοβουλία μας αυτή μας γεμίζει χαρά και ικανοποίηση.

Στόχος μας είναι η καλλιέργεια και ανάπτυξη περιβαλλοντικής και οικολογικής συνείδησης στους νέους μας για τη δημιουργία μιας κοινωνίας που θα σέβεται και θα προστατεύει το περιβάλλον.

Πιστεύουμε ότι η βιωματική εκπαίδευση είναι ο προσφορότερος τρόπος για την επίτευξη αυτού του σκοπού.

Παράλληλα, μέσω της ενημέρωσης για την θρεπτική αξία των λαχανικών στοχεύουμε στην αλλαγή ορισμένων συνηθειών στη καθημερινή διατροφή των παιδιών μας για καλύτερη υγεία και ποιότητα ζωής.

Με κάθε πρόσφορο μέσον θα υποστηρίζουμε τη νέα γενιά, παρέχοντας όλα τα πολύτιμα εφόδια που χρειάζεται για μια ισορροπημένη ενήλικη ζωή».

Πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς, επιτροπή από τη Δ/ση Περιβάλλοντος και την Υπηρεσία Πρασίνου θα βραβεύσουν τους τρεις καλύτερους λαχανόκηπους.

 

Πηγή Ota.gr

econews

Σχόλια