Εθνικός Δρυμός Πάρνηθας: ο καθαρισμός ολοκληρώθηκε με επιτυχία

0
29

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας και ειδικότερα της περιοχής Τατοΐου, καθώς η ανταπόκριση των εθελοντών ήταν θετική, σύμφωνα με δημοσίευμα της Real.gr.

Η εν λόγω δράση αποτελεί την πρώτη σειράς αντίστοιχων δράσεων, που έχει προγραμματίσει η Ειδική Γραμματεία Δασών του ΥΠΕΚΑ, στο πλαίσιο της αντιπυρικής προστασίας και έγινε σε συνεργασία με τους δήμους Διονύσου και Αχαρνών, τα δασαρχείο Πάρνηθας και τον Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, με τη συμμετοχή εθελοντών.

Ο ειδικός  γραμματέας Δασών, Γιώργος Αμοργιανιώτης, ευχαριστώντας τους εθελοντές που συμμετείχαν στη δράση, παράλληλα δήλωσε ότι «Η αντιπυρική προστασία δεν είναι υπόθεση μόνο των φορέων και των υπηρεσιών, είναι υπόθεση όλων μας. Πρέπει οι πολίτες να συμμετέχουν ενεργά στη προστασία του περιβάλλοντος».

«Το υπουργείο, στο πλαίσιο της αντιπυρικής προστασίας, για φέτος, έχει προσπαθήσει, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, οι πιστώσεις που θα διατεθούν να είναι στο επίπεδο που ήταν αντίστοιχα τα προηγούμενα χρόνια.

Προσπαθούμε να ενεργοποιήσουμε όσο το δυνατόν νωρίτερα και το Πράσινο Ταμείο για να εξοικονομήσουμε ακόμα περισσότερους πόρους για την αντιπυρική περίοδο».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Διονύσου, Ιωάννης Καλαφατέλης, είπε: «Ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα της Γενικής Γραμματείας δασών, καθώς ο δήμος μας είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια που έχει ως στόχο την προστασία του περιβάλλοντος σε συνδυασμό με την ευαισθητοποίηση των πολιτών».

 

econews

Σχόλια