Φωτοβολταϊκά: αιτήσεις για τα νησιά από 6 Ιουνίου

0
3

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Από τις 6 Ιουνίου θα δέχονται εκ νέου αιτήσεις για φωτοβολταϊκά συστήματα του Ειδικού Προγράμματος στα Διασυνδεδεμένα Νησιά οι αρμόδιες περιφερειακές υπηρεσίες της ΔΕΗ.

Αναλυτικότερα,  στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΕΗ αναφέρονται τα κάτωθι:

«Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για φωτοβολταϊκά συστήματα του Ειδικού Προγράμματος είχε προσωρινά ανασταλεί σε όλα τα Διασυνδεδεμένα Νησιά στα οποία καλύφθηκε το κατά περίπτωση περιθώριο φωτοβολταϊκής ισχύος, μετά την υποδοχή αιτήσεων για σταθμούς ισχύος μέχρι 150 kW στα νησιά αυτά από την 10η Φεβρουαρίου 2011. Διευκρινίζεται ότι τα φωτοβολταϊκά συστήματα του Ειδικού Προγράμματος λογίζονται στο συνολικό περιθώριο ισχύος ανά νησί.

Δεδομένου ότι η αξιοποίηση των δυνατοτήτων ανάπτυξης φωτοβολταϊκών στα νησιά μέσω του Ειδικού Προγράμματος πλεονεκτεί σε σχέση με την ανάπτυξη μεγάλων σταθμών, η ισχύς που θα αποδεσμεύεται σε κάθε νησί, λόγω της μη υλοποίησης έργων φωτοβολταϊκών σταθμών επί εδάφους ή επί κτιρίων εκτός Ειδικού Προγράμματος, θα διατίθεται για την ικανοποίηση αιτημάτων του Ειδικού Προγράμματος, κατά την προτεραιότητα υποβολής τους.

Οι αρμόδιες Περιοχές ΔΕΗ θα δέχονται εκ νέου αιτήσεις για φωτοβολταϊκά συστήματα του Ειδικού Προγράμματος στα Διασυνδεδεμένα Νησιά από την Δευτέρα 06.06.2011».

econews

Σχόλια