«Εξοικονομώ Κατ΄Οίκον»: 15.000 νέες θέσεις εργασίας είπε ο Μανιάτης

0
9

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτης κατά την παρουσίαση της έκδοσης «Κοπεγχάγη 2009: Το Περιβάλλον στη Δίνη μιας Παγκόσμιας Κρίσης», αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Εξοικονομών Κατ΄ Οίκον», τονίζοντας ότι θα δημιουργήσει 15.000 νέες θέσεις εργασίας εντός του 2011.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του energypress.gr, o υφυπουργός χαρακτήρισε «επανάσταση» για την ελληνική δημόσια διοίκηση, την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να εκπίπτει από τη φορολογία ποσό 900 ευρώ από την επένδυση 6.000 ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση μιας κατοικίας ή επαγγελματικής στέγης, στον βαθμό που μέχρι πρότινος η έκπτωση ανερχόταν σε 200 ευρώ μόνον.

Επίσης, τόνισε ότι μόνο η στροφή στην εξοικονόμηση ενέργειας θα μπορούσε να φέρει ανάπτυξη.

Ο κ. Μανιάτης επισήμανε τη σημασία ου θα έχει η διοχέτευση στην αγορά ποσού 1 έως 1,5 δισ. ευρώ για την εξοικονόμηση ενέργειας στο ήδη υπάρχον κτιριακό απόθεμα και χαρακτήρισε αυτή τη δράση «ηθικά νόμιμη», εφόσον ανακουφίζει οικονομικά τα φτωχά νοικοκυριά.

Ακόμη, ενημέρωσε ότι εκπονεί επιχειρησιακό σχέδιο για την τοποθέτηση υπεύθυνου ενεργειακής εξοικονόμησης σε κάθε ένα από τα 200.000 δημόσια κτίρια στην Ελλάδα, για τα οποία δαπανώνται ετησίως 400 έως 500 εκατ. ευρώ με στόχο την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών τους.

 

econews

Σχόλια