Ανακύκλωση κινητών: πέντε κάδους «γέμισε» το Μαρούσι

0
17

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η δράση ανακύκλωσης των παλαιών και χαλασμένων συσκευών κινητής τηλεφωνίας στο Μαρούσι, τέταρτο σταθμό της πρωτοβουλίας του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι και της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας Vodafone, με τη συμμετοχή του Δήμου Αμαρουσίου.

Στην εκδήλωση με σύνθημα: «Το παλιό του κινητό ριξ’ το στην ανακύκλωση», παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ανακυκλώνοντας, και δίνοντας, ταυτόχρονα, και ο ίδιος, το παράδειγμα της οικολογικής συμπεριφοράς στους συμπολίτες του.

Μικροί και μεγάλοι, σχολεία, σύλλογοι του Αμαρουσίου, κάτοικοι και επισκέπτες της πόλης, πολύ πριν ακόμα ξεκινήσει η δράση, συνέρρευσαν έξω από το σταθμό του Η.Σ.Α.Π με συσκευές, αξεσουάρ και εξαρτήματα κινητής τηλεφωνίας, απορρίπτοντας τα, ο ένας μετά τον άλλον, στον «κουμπαρά» ανακύκλωσης.

Από τις 11 π.μ., οπότε ξεκίνησε η δράση, μέχρι τις 2 μ.μ. οπότε ολοκληρώθηκε, συγκεντρώθηκαν συνολικά περισσότεροι από πέντε κάδοι με απορρίμματα κινητής τηλεφωνίας, συσκευές και διάφορα άλλα άχρηστα ή περιττά πλέον εξαρτήματα, όπως φορτιστές, ακουστικά, bluetooth, καλώδια κ.α.

Το παράδειγμα της ανακύκλωσης και της ορθής οικολογικής συμπεριφοράς έδωσε και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο οποίος συμμετείχε στη δράση ανακυκλώνοντας συσκευές και αξεσουάρ.

Με την ευκαιρία της συμμετοχής του δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που είδα τόσους συμπολίτες μας αλλά και παιδιά σήμερα εδώ, με κινητά και εξαρτήματα ανά χείρας, έτοιμοι να τα απορρίψουν στους κάδους. Η ανακύκλωση των συσκευών και των εξαρτημάτων κινητής τηλεφωνίας είναι απαραίτητη. Η μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης με τη συμμετοχή εκατοντάδων ατόμων, αποδεικνύει την ευαισθησία της πλειονότητας των πολιτών σε θέματα ανακύκλωσης, περιβάλλοντος και της προστασίας του».

Η δράση ολοκληρώθηκε με την κλήρωση δέκα τυχερών που αποχώρησαν με δώρα κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας και ηλιακούς φορτιστές.

econews

Σχόλια