Πάνω από 400.000 αυθαίρετα σε δασικές ζώνες

1
6

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Λάθη δεκαετιών, με συμμετοχή σε ορισμένες περιπτώσεις και του επίσημου κράτους, έχουν αποκαλύψει οι τρεις πρώτοι δασικοί χάρτες που αναρτήθηκαν τον περασμένο μήνα στον Μαραθώνα, την Πεντέλη και τη Νέα Πεντέλη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, στις ενστάσεις τους οι θιγόμενοι ιδιοκτήτες επικαλούνται οικοδομικές άδειες που έχουν χορηγηθεί νόμιμα, κρατικά παραχωρητήρια, αλλά και δηλώσεις που έχουν υποβληθεί στο πλαίσιο της καμπάνιας «αν το δηλώσεις, μπορείς να το σώσεις».

Ειδικότερα, ανεπίσημες καταγραφές δείχνουν ότι στις τρεις περιοχές υπάρχουν περίπου 10.000 οικοδομές σε δασικές περιοχές, ενώ το πρόβλημα θα ενταθεί με τις νέες αναρτήσεις χαρτών, που ως το φθινόπωρο θα έχουν καλύψει νέες περιοχές, όπως Φυλή, Αγιος Στέφανος, Κηφισιά, Ανθούσα και Σταμάτα. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν ολόκληροι νομοί, όπως Ηλείας, Καβάλας κ.λπ.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, υπολογίζεται ότι σε ολόκληρη τη χώρα περίπου 400.000 αυθαίρετα, από τα οποία σχεδόν 150.000 στην Αττική, βρίσκονται σε δασικές ζώνες.

Δεδομένου ότι δεν προβλέπονται κατεδαφίσεις αυθαιρέτων, εξετάζεται η καταγραφή και κατηγοριοποίησή τους, ώστε να ακολουθήσει ένα είδος «τακτοποίησης» με την καταβολή προστίμου.

Σημειώνεται ότι από τις τρεις πρώτες αναρτήσεις, έχουν βγει κάποια συμπεράσματα. Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί περίπου 750 προσφυγές, όμως εκτιμάται ότι θα φθάσουν τις 2.000. Η προθεσμία λήγει την 1η Ιουνίου, ενώ ιδιοκτήτες που παραμένουν στο εξωτερικό έχουν περιθώριο άλλες 10 ημέρες.

econews

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. αν βάζαν ολους αυτους τους μεγαλοκαρχαριες να πληρωσουν τα προστιμα και τις φοροδιαφυγες τους μπορει και να τη γλιτωνε και κανας παππουλης τη συνταξη του…αλλα ειπαμε… Ελλαδαρα στο μεγαλειο σου!!!!!

Comments are closed.