Gaea: παρουσίαση «πράσινων» προϊόντων στο Μουσείο Γουλανδρή

0
18

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε εκδήλωση της ελληνικής εταιρείας τροφίμων, Gaea, κατά την οποία παρουσιάστηκε το νέο καινοτόμο προϊόν της, Ελιές Καλαμών και Θρούμπες Θάσου σε συσκευασία snack pack.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα την Τρίτη 17 Μαΐου 2011, στο Κέντρο ΓΑΙΑ του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, σηματοδοτώντας την αρχή μιας ακόμα καινοτομικής πρωτοπορίας για την εταιρεία.

Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους ο κος Μανώλης Πατεράκης, Ειδικός Γραμματέας για την ανταγωνιστικότητα του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, η καθηγήτρια Αντωνία Τριχοπούλου από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου Αθηνών, Διευθύντρια Συνεργαζόμενου Κέντρου Διατροφής Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, και Αντιπρόεδρο Ελληνικού Ιδρύματος Υγείας, η καθηγήτρια Κωνσταντίνα Τζια από το Εργαστήριο Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και ο Δρ. Φραγκίσκος Γαΐτης, Γενικός Διευθυντής ΕΤΑΤ ΑΕ. Ενώ παραβρέθηκε πλήθος κόσμου από τον πολιτικό, επιχειρηματικό και δημοσιογραφικό χώρο.

Η Gaea εδώ και χρόνια συνδέει την επιχειρηματική της δραστηριότητα με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στο φυσικό περιβάλλον. Η εταιρεία έχει εντάξει στη φιλοσοφία της την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και για το λόγο αυτό προχωρά σε συνεχείς μελέτες κι έρευνες, με σκοπό να αναπτύσσει πρωτοποριακά προϊόντα. Η Gaea ήταν η πρώτη εταιρεία παγκοσμίως που υπολόγισε και αντιστάθμισε σε συνεργασία με τον Ελβετικό  οργανισμό “myclimate” τις εκπομπές CO2 που προκύπτουν από την παραγωγική διαδικασία των ελαιολάδων της, λανσάροντας στην αγορά το 1ο κλιματικά ουδέτερο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο στον κόσμο.

Στην ίδια λογική, η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει σε συνεργασία με το “CSE”  τις μετρήσεις εκπομπών CO2 για τα προϊόντα ελιάς (βάζα & snack packs) & προχωράει  τις διαδικασίες, προκειμένου να λάβει πιστοποίηση και να κάνει αντιστάθμιση ρύπων με το “myclimate”.

Πρόσφατα, η Gaea καθότι ενδιαφέρεται και επενδύει συνεχώς στην αειφορία των προϊόντων της, προχώρησε και στον πρώτο υπολογισμό του waterfootprint για τα προϊόντα ελαιολάδου της και έγινε μέλος του μη κερδοσκοπικού διεθνούς δικτύου Water Footprint Network (WFN). Για αυτή την ενέργεια η Gaea συνεργάστηκε με το CSE, το οποίο με την υποστήριξη του κυρίου Χρίστου Ζουμίδη από το Τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας της Κύπρου. Οι υπολογισμοί της κατανάλωσης νερού έγιναν για την καλλιέργεια της ελιάς στις περιοχές του Λασιθίου, στην Κρήτη και της Μεσσηνίας, στην Πελοπόννησο. Μέσα από αυτήν την έρευνα, η Gaea επιθυμεί να μετρήσει και να περιορίσει την κατανάλωση νερού, αναγνωρίζοντας ότι η κατασπατάλησή του θα αποτελέσει τη νέα παγκόσμια πρόκληση.

«Η περιβαλλοντική συνείδηση αποτελεί κώδικα επιχειρηματικής συμπεριφοράς για τη Gaea. Ο στόχος μας είναι να κατανοήσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα επιτύχουμε μια πιο βιώσιμη και δίκαιη χρήση των υδάτινων πόρων, προκειμένου να συνεχίσουμε να επενδύουμε στην αειφορία των προϊόντων μας», δηλώνει ο κος Άρης Κεφαλογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας.

Με γνώμονα την προσφορά ποιοτικών προϊόντων προς τον καταναλωτή, η Gaea αποδεικνύει, μέσα από τις ενέργειες περιβαλλοντικής της ευαισθητοποίησης, ότι αποτελεί έναν σημαντικό κι υπεύθυνο κοινωνικό εταίρο. Η εταιρεία, ακολουθώντας τη δέσμευσή της για επιχειρηματική υπευθυνότητα, επενδύει στην καινοτομία και την πρωτοτυπία, ως ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα στην ελληνική και διεθνή αγορά.

econews

Σχόλια