Δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας από το Πολυτεχνείο Κρήτης

0
48

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία

Το  Εργαστήριο Ανανεώσιμων και Βιώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων, του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος-Πολυτεχνείου Κρήτης και η κοινοπραξία των ευρωπαίων εταίρων του Promotion3e, ενώνουν τις δυνάμεις τους με τα καταστήματα λιανικής πώλησης ηλεκτρικών συσκευών, με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος.

Η χρήση ενεργειακά αποδοτικών οικιακών συσκευών συμβάλλει αποφασιστικά στην εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας και κατά συνέπεια στη μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Ο καταναλωτής πρέπει να ενημερώνεται για την ενεργειακή απόδοση των ηλεκτρικών συσκευών πριν προχωρήσει στην αγορά τους.

Περισσότερα από 650 καταστήματα– 112 από την Ελλάδα, έχουν μέχρι σήμερα συμφωνήσει να συμμετέχουν στις δράσεις του έργου και να συνεργαστούν για την προώθηση των φιλικών προς το περιβάλλον οικιακών συσκευών μέσω της ευαισθητοποίησης και ορθής ενημέρωσης των καταναλωτών για τα πλεονεκτήματα των ηλεκτρικών συσκευών υψηλής ενεργειακής κλάσης.

Το κοινό πρόγραμμα δράσεων περιλαμβάνει την εκπαίδευση στελεχών  πωλήσεων σε εξειδικευμένα θέματα που αφορούν την εξοικονόμηση ενέργειας και τις ενεργειακά αποδοτικές συσκευές, καθώς και την ενημέρωση των καταναλωτών μέσω των καταστημάτων και της διανομής ενημερωτικού υλικού.

Ήδη έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος εκπαίδευσης στελεχών, με περίπου 1.500 στελέχη πωλήσεων  στην Ευρώπη και 120 πανελλαδικά.

Μέσα από αυτό το πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων της Ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας PROMOTION3e με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι πωλητές των καταστημάτων θα είναι σε θέση να ενημερώσουν τους καταναλωτές για τα χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματα των ενεργειακά αποδοτικών συσκευών και να τους καθοδηγήσουν στη βέλτιστη επιλογή «κόστους-οφέλους» με βάση τις δικιές τους πραγματικές ανάγκες.

Πηγή cretalive.gr

 

 

econews

 

Σχόλια