Θεσσαλονίκη: Υγιεινή διατροφή στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

0
9

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία

Η αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη και η αντιδημαρχία Πολιτισμού – Παιδείας και Τουρισμού στα πλαίσια των προσπαθειών τους για την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στα παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας αντίστοιχα, θα εφαρμόσουν σε συνεργασία με την εταιρεία Lidl-Hellas ένα πρόγραμμα διατροφής με τίτλο « Ο κος ΤΙ-ΤΡΩΣ πάει σχολείο», στη Θεσσαλονίκη.

Το πρόγραμμα στοχεύει να διδάξει και να δώσει κίνητρα στα παιδιά για να ζουν μια υγιεινή ζωή.

Το όλο πρόγραμμα και τα κείμενα επιμελήθηκαν οι διαιτολόγοι – διατροφολόγοι: Μαρία Χασαπίδου, Ειρήνη Πασχαλέρη, Έφη Δασκάλου, Νάσια Πασχαλέρη και η φιλόλογος – παιδαγωγός της Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ., Ελένη Χοντολίδου οι οποίες θα ενημερώσουν τα παιδιά σε θέματα διατροφής μέσα από ποικίλα διατροφικά κουίζ.

Τα παιδιά θα ζωγραφίσουν φρούτα και λαχανικά, θα πειραματιστούν σε ένα φιλόξενο και ασφαλές περιβάλλον με τον κο ΤΙ-ΤΡΩΣ και την παρέα του χρησιμοποιώντας τη φαντασία, το παιχνίδι και εκφράζοντας τη δημιουργικότητά τους.

Στο τέλος θα μοιραστεί σε κάθε παιδί ένα Lunch Box, το οποίο θα περιέχει ένα χυμό, ένα σοκολατάκι υγείας, ένα παστέλι, μία μπάρα δημητριακών, ένα μήλο, μία μπανάνα, μία οδοντόκρεμα και μία οδοντόβουρτσα και στους γονείς ένας οδηγός διατροφής για παιδιά που έχει ως στόχο την ενημέρωση και παροχή χρήσιμων συμβουλών σε θέματα διατροφής και άσκησης που αφορούν  στην παιδική και εφηβική ηλικία.

Η συνεργασία αυτή θα συμβάλλει ουσιαστικά στην μύηση των παιδιών σε διατροφικές συνήθειες και θα εξασφαλίσει την εξέλιξή τους σε υγιείς πολίτες.

 

econews

Σχόλια