Ορειβασία στα Βαρδούσια

0
151

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία

Ορειβασία στα Βαρδούσια, στην κορυφή Κόρακας σε υψόμετρο 2.495 μέτρων διοργανώνει στις 20 και 21 Μαϊου ο Σύλλογος «Προβομάστορες».

Η ομάδα θα συναντηθεί την Παρασκευή στο χωριό Αθανάσιος Διάκος στις 6 το απόγευμα και θα ανέβει με αυτοκίνητα στην υπέροχη θέση Προφήτης Ηλίας σε υψόμετρο 1.800μ. όπου θα κατασκηνώσει το βράδυ.

Το Σάββατο νωρίς το πρωί θα επιχειρηθεί μια πολύ καλή «αλπική» ανάβαση.

Στην αρχή η ομάδα θα ακολουθήσει το Ε4. Στα 1600μ. υψόμετρο πάνω σε ράχη θα ακολουθήσει νότια κατεύθυνση και το μονοπάτι θα την ανεβάσει μέσα από ζωνάρια στο πρώτο πλατώ των Κοπρισιών με τα πολλά νερά και κατόπι, από τεχνικό πέρασμα – ράμπα στο δεύτερο πλατώ στα 2000μ.

Οι ορειβάτες θα έχουν μπροστά τους τον όγκο του Κόρακα, δεξιά το περίφημο Γκιώνη το Πλάι (2.413μ.) και αριστερά την επιβλητική κόψη του Κόρακα.

Στη συνέχεια, η ομάδα θα ανέβει την τεράστια λάκα που ανοίγεται μπροστά της και γρήγορα θα βγει στο Μέγα Κάμπο, το οροπέδιο κάτω ακριβώς από τη κορφή, όπου θα συναντήσει και το μονοπάτι που έρχεται από τις Πόρτες και τα καταφύγια.

Εύκολα θα ανέβουν την ομαλή ράχη και θα βγουν στη κορφή.

Οι ορειβάτες θα επιστρέψουν στο Μέγα Κάμπο και αφού περάσουν το δύσκολο πέρασμα στις Πόρτες, θα κατηφορίσουν στα καταφύγια και θα συνεχίσουν από καλογραμμένο μονοπάτι για να επιστρέψουν στο σημείο της κατασκήνωσης.

Η διαδρομή αυτή ενδείκνυται για ορειβάτες με καλή φυσική κατάσταση. Απαραίτητος χειμερινός και κατασκηνωτικός εξοπλισμός.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως 10:00μ.μ. στις 19/5/2011

Συντονιστής της δράσης αυτής είναι ο Κωστής Πετρόπουλος, e-mail kostaspetro2003@yahoo.gr.

 

econews

Σχόλια