Κοζάνη: οικοτουριστική ανάπτυξη της παραλίμνιας ζώνης Πολυφύτου

0
15

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία

Το υπουργείο Περιβάλλοντος αναμένει τη γνώμη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας, για την οικοτουριστική ανάπτυξη της παραλίμνιας ζώνης Πολυφύτου του Ν. Κοζάνης.

Η μελέτη που εκπονήθηκε για τη ΔΕΗ με θέμα «Παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σχετικών με τις δυνατότητες ήπιας τουριστικής αξιοποίησης της Τεχνητής Λίμνης Πολυφύτου Ν. Κοζάνης», έχει παραδοθεί στις Τοπικές Αρχές.

Όπως αναφέρεται σε έγγραφο του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ ΑΕ κ. Αρθούρου Ζερβού που διαβιβάστηκε στη Βουλή, το μεγαλύτερο τμήμα της έκτασης του παραλίμνιου προσωρινού οικισμού, κοντά στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ιμέρων Κοζάνης, έχει επιστραφεί στο Δημόσιο, στη Νομαρχία Κοζάνης, ύστερα από αίτημα της, με σκοπό την αξιοποίησή του (κατασκηνώσεις, αθλοπαιδιές κλπ).

Επίσης, έχει παραχωρηθεί στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού προσωρινά, χωρίς ανάλογο τίμημα, τμήμα της τεχνητής λίμνης και παραλίμνιας έκτασης στη θέση Νεράιδα, για να χρησιμοποιηθούν από το Ναυτικό Όμιλο «Αλιάκμονα» της Κοζάνης.

Το έγγραφο του κ. Ζερβού διαβιβάστηκε στη Βουλή, μετά από ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή κ. Φώτη Κουβέλη για την ανάγκη οικοτουριστικής ανάπτυξης της παραλίμνιας ζώνης Πολυφύτου του Νομού Κοζάνης.

 

Πηγή ota.gr

 

econews

Σχόλια