Φωτοβολταϊκά: δεσμεύει 50 εκατ. ευρώ για επενδύσεις η Advartia

0
7

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Στα τελικά στάδια συζητήσεων για τη δέσμευση επιπλέον 50 εκατ. ευρώ για εξαγορές μονάδων φωτοβολταϊκών σε Ελλάδα, Ιταλία και Βουλγαρία βρίσκεται η Advartia.

Η συμφωνία αναμένεται να οριστικοποιηθεί μέχρι τα μέσα Ιουνίου, ώστε τα κεφάλαια να μπορούν να διοχετευτούν άμεσα στις αγορές που δραστηριοποιείται η εταιρεία.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία μόλις ένα μήνα πριν  δέσμευσε 50 εκατ. ευρώ για το ίδιο σκοπό. Τον τελευταίο μήνα έχουν εξαγοραστεί 12MWp στην Ελληνική αγορά ενώ, στην Βουλγαρική αγορά, έχουν δεσμευτεί συνολικά 60MWp.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, «η αξιοπιστία και η αποτελεσματικότητα που χαρακτηρίζουν το στελεχιακό δυναμικό της Advartia έχουν προσελκύσει μεγάλο όγκο ιδιοκτητών μονάδων φωτοβολταϊκών που ενδιαφέρονται να ρευστοποιήσουν άμεσα και κερδοφόρα. Η εταιρεία άλλωστε δραστηριοποιείται στις εξαγορές μονάδων φωτοβολταϊκών εδώ και τέσσερα χρόνια και έχει να επιδείξει μόνο επιτυχίες και πολλούς ευχαριστημένους επενδυτές με πολλά εκ. ευρώ κεφαλαίων σε εξαγορές».

Η εταιρεία εκφράζει ωστόσο τη λύπη της ότι «ενώ πρώτη προτεραιότητα της Advartia στη διοχέτευση κεφαλαίων είναι η Ελλάδα, η κινητικότητα πολλών επίδοξων δήθεν “επενδυτών” στην Ελληνική αγορά που αποπροσανατολίζουν του πωλητές αδειών κάνει τη διαδικασία πολύ πιο χρονοβόρα και επίπονη από άλλες αγορές. Πολλοί ιδιοκτήτες αδειών στην προσπάθεια να επιτύχουν την μέγιστη δυνατή τιμή πώλησης σπαταλούν χρόνο διερευνώντας την εγκυρότητα προσφορών από δήθεν “επενδυτές” ή ενδιάμεσους, που τους υπόσχονται χρονοδιαγράμματα και τιμήματα που είναι ανέφικτα».

Η αλήθεια είναι, συνεχίζει η ανακοίνωση, ότι «τις περισσότερες φορές πρόκειται για επενδυτές που προσπαθούν να εισχωρήσουν στην ελληνική αγορά χωρίς να διαθέτουν ούτε την απαραίτητη τεχνογνωσία ούτε επαρκή κεφάλαια και το βασικότερο χωρίς να έχουν εξασφαλίσει τραπεζική χρηματοδότηση».

«Σε αντίθεση με αυτή τη τυχοδιωκτική προσέγγιση, η Advartia ,που συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες κατασκευής φωτοβολταϊκών πάρκων, έχει δομημένη σχέση με συγκεκριμένα επενδυτικά Funds εδώ και 4 χρόνια που έχουν ήδη μεγάλο αριθμό λειτουργούντων μονάδων στην Ελλάδα, χρηματοδοτημένων από Ελληνικές και Ξένες τράπεζες, με ισχυρή διαθεσιμότητα κεφαλαίων αλλά και τεχνογνωσία», καταλήγει η ανακοίνωση.

econews

Σχόλια