Λαχανόκηποι σε Δημοτικά Σχολεία του Αμαρουσίου

0
15

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία

Φυτεύτηκαν οι πρώτοι λαχανόκηποι σε Δημοτικά Σχολεία του Αμαρουσίου, με πρωτοβουλία του Δήμου και σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Αμαρουσίου και τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς.

Με ενθουσιασμό οι μαθητές των Δημοτικών σχολείων της πόλης υποδέχτηκαν την πρωτοβουλία του Δήμου Αμαρουσίου κάθε σχολείο να αποκτήσει στην αυλή του το δικό του λαχανόκηπο, που θα δημιουργήσουν και θα φροντίζουν τα ίδια τα παιδιά.

Η δράση ξεκίνησε από το 3ο Δημοτικό Σχολείο, το 11ο ,το 15ο και το 6ο την Δευτέρα 16 Μαΐου σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο Νέων, στο πλαίσιο αντίστοιχου προγράμματος της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς.

Εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, μέλη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Αμαρουσίου και του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Αμαρουσίου επισκέφθηκαν τους μαθητές στα σχολεία τους.

 

Με τα παιδιά να είναι έτοιμα να αναλάβουν δράση, οι υπεύθυνοι του προγράμματος τους μίλησαν για τα λαχανικά και την ωφέλεια τους στη καθημερινή μας διατροφή, τα καθοδήγησαν να σπείρουν, να φυτέψουν και τους έδωσαν οδηγίες για το πότισμα των λαχανικών.

Το πρόγραμμα υλοποιείται μετά την μεγάλη απήχηση που είχε στα παιδιά η δημιουργία λαχανόκηπου στο 10ο Δημοτικό Σχολείο με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Γιώργου Πατούλη, ο οποίος με την ευκαιρία έναρξης του προγράμματος σημειώνει:

« Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που η πρωτοβουλία μας για τη δημιουργία λαχανόκηπων στα σχολεία που τη φροντίδα τους θα έχουν τα ίδια τα παιδιά αγκαλιάστηκε με ενθουσιασμό από τους μικρούς μας φίλους.

Μέσα από αυτή τη βιωματική εκπαίδευση οι μαθητές έρχονται σε επαφή με τη φύση και αποκτούν περιβαλλοντική συνείδηση. Γνωρίζουν τα ελληνικά βότανα και λαχανικά, καθώς και τη σημαντική διατροφική τους αξία για καλύτερη υγεία και ποιότητα ζωής. Θα είμαστε πάντα κοντά στα παιδιά μας για να τους προσφέρουμε τις γνώσεις και τις εμπειρίες που χρειάζονται για να έχουν μία ισορροπημένη ζωή ως ενήλικες».

Η δημιουργία λαχανόκηπων στα σχολεία της πόλης θα συνεχισθεί την Τρίτη 17 Μαΐου στο 4ο Δημοτικό Σχολείο και την Πέμπτη 19 Μαΐου στο 16ο και 8ο Δημοτικό Σχολείο.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος θα βραβευθούν οι τρεις καλύτεροι λαχανόκηποι.

Τον συντονισμό της δράσης έχει ο υπεύθυνος του προγράμματος κ. Π. Τσιτσιμπάσης.

 

Πηγή paseges.gr

 

econews

Σχόλια