Φωτοβολταϊκά: νέο σύστημα τηλεμετρίας από την SMA

0
338

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Με περισσότερες από 50.000 καταγεγραμμένες φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις σε περισσότερες από 100 χώρες, το Sunny Portal της SMA αποτελεί τη μεγαλύτερη διαδικτυακή πλατφόρμα για την τηλεμετρία, διαχείριση και παρουσίαση φωτοβολταϊκών συστημάτων στον κόσμο.

Αυτό ισοδυναμεί με 3,5 GW ενέργειας που επιτηρούνται είτε μέσω του Sunny Portal, είτε μέσω της εφαρμογής για iPhone – υπηρεσίες που διατίθενται δωρεάν.

«Το SMA Sunny Portal είναι η εφαρμογή που προτιμούν οι περισσότεροι ιδιοκτήτες φωτοβολταϊκών συστημάτων, όσο και εγκαταστάτες και τεχνικοί, καθώς η κεντρική διαχείριση και η παρακολούθηση του συστήματος εξοικονομούν χρόνο και χρήμα», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της SMA Hellas κ. Χάρης Χρηστίδης.

«Στην Ελλάδα, περίπου 1500 φωτοβολταϊκά συστήματα έχουν επιλέξει το Sunny Portal της SMA ως σύστημα τηλεμετρίαs ενώ περίπου τα μισά εξ’ αυτών  βρίσκονται και στα δημοσίως διαθέσιμα αρχεία του portal», συμπλήρωσε και συνέχισε: «Με το Sunny Portal, οι πελάτες μας έχουν πρόσβαση στα δεδομένα των φωτοβολταϊκών τους συστημάτων κάθε στιγμή και από οποιοδήποτε σημείο του κόσμου, διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο τη μέγιστη απόδοση των συστημάτων τους και τελικά την ταχύτερη απόσβεση τους, αφού μπορούν να διαπιστώσουν εγκαίρως οποιαδήποτε δυσλειτουργία που ενδέχεται να επηρεάσει την απόδοση της φωτοβολταϊκής εγκατάστασης.»

Το Sunny Portal είναι φιλικό προς το χρήστη, προσφέροντας δυνατότητες εξατομίκευσης και πληροφορίες για κάθε φωτοβολταϊκό σύστημα ανεξάρτητα από τις ρυθμίσεις ή το μέγεθός του. Η πρόσβαση είναι εύκολη καθώς γίνεται μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή ή κινητού τηλεφώνου με πρόσβαση στο Διαδίκτυο ή της ειδικής εφαρμογής για iPhone.

Δεδομένα όπως οι ημερήσιες, μηνιαίες ή ετήσιες αναφορές για την ενεργειακή απόδοση παρουσιάζονται σε λεπτομερείς πίνακες και διαγράμματα. Μέσω του Sunny Portal, υπάρχει επίσης η δυνατότητα αποστολής μέσω e-mail αναφορών σχετικά με την απόδοση του έργου, καθώς και άλλων πληροφοριών, όπως η μέγιστη ισχύς, η οικονομική απόδοση και η μείωση CO2 σε τόνους, σε ετήσια βάση, απευθείας στο χρήστη.

Όλες αυτές οι πληροφορίες αναρτώνται καθημερινά μέσω του SMA Sunny WebBox, τον κόμβο επικοινωνίας που συλλέγει συνέχεια δεδομένα από τους ηλιακούς μετατροπείς. Στην περίπτωση που ένα Sunny SensorBox εγκατασταθεί στο σύστημα, στο Sunny Portal θα οπτικοποιηθεί η ένταση της ηλιακής ακτινοβολίας, η θερμοκρασία του φωτοβολταϊκού πλαισίου, η θερμοκρασία του περιβάλλοντος καθώς και η ταχύτητα του ανέμου.

Στο Sunny Portal παρουσιάζονται επίσης πληροφορίες όπως η ημερομηνία ανάληψης του έργου, το μέγεθος, τα χαρακτηριστικά και οι παράμετροι των πλαισίων, των μετατροπέων και των συστημάτων επικοινωνίας που χρησιμοποιούνται. Πέραν του αρχείου, όπου καταγράφεται το ιστορικό συμβάντων του συστήματος, οι χρήστες μπορούν να καταχωρούν τα δικά τους δεδομένα, από τεχνικές λεπτομέρειες μέχρι στοιχεία επικοινωνίας του εγκαταστάτη.

Εφόσον οι χρήστες επιθυμούν να μοιράζονται τα δεδομένα απόδοσης, μπορούν να επιλέξουν συγκεκριμένες σελίδες του Sunny Portal να είναι δημόσιες ή να ενσωματώσουν μεμονωμένες σελίδες στην εταιρική ή προσωπική τους ιστοσελίδα.

Το Sunny Portal είναι διαθέσιμο σε 10 γλώσσες: Γερμανικά, Αγγλικά, Ισπανικά, Ιταλικά, Γαλλικά, Κινέζικα, Ελληνικά, Κορεάτικα, Πορτογαλικά και Τσέχικα.

econews

Σχόλια