ΑΠΕ: «φρένο» στο εμπόριο αδειών ηλεκτροπαραγωγής

0
3

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Άλλη μία προσπάθεια να θέσει τέλος στο εμπόριο αδειών ηλεκτροπαραγωγής από ΑΠΕ κάνει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας euro2day.gr .

Ειδικότερα, με τροπολογία που κατέθεσε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων για τη θαλάσσια στρατηγική επιβάλλει την αναστολή της άδειας, σε περίπτωση όπου μετά την έκδοσή της ο επενδυτής δεν ξεκινήσει αμέσως τις διαδικασίες για λήψη των υπόλοιπων αδειών (περιβαλλοντικές κ.ά.) από το ΥΠΕΚΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο ισχύων νόμος έδινε περιθώριο 30 μηνών για την έναρξη των διαδικασιών αυτών, χρονικό διάστημα που εκμεταλλεύονται επενδυτές για να βρουν αγοραστή για τις άδειες που διαθέτουν, χωρίς κατά το διάστημα αυτό να προβαίνουν σε κάποια κίνηση και έξοδο.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, με βάση ανεπίσημες εκτιμήσεις, η εφαρμογή της τροπολογίας ενδέχεται να ακυρώσει ακόμα και πάνω από 1.000 μεγαβάτ άδειες για αιολικά και φωτοβολταϊκά, οι κάτοχοι των οποίων τις διαπραγματεύονταν με υποψήφιους επενδυτές και με τίμημα 100.000 – 220.000 ευρώ ανά μεγαβάτ.

econews

Σχόλια