Χανιά: στο Δίκτυο Οικολογικών Σχολείων και το 8ο Δημοτικό

0
12

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία

Στο Δίκτυο Οικολογικών Σχολείων εντάσσεται το 8ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων, το οποίο βραβεύτηκε σε εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν πρόσφατα η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά.

Η εκδήλωση έγινε με σκοπό τη βράβευση των σχολείων του Διεθνούς Δικτύου «Οικολογικά Σχολεία – Eco-Schools».

Tα Eco-Schools είναι ένα ευρωπαϊκό περιβαλλοντικό πρόγραμμα.

Στόχος του είναι η αλλαγή της συμπεριφοράς όλων μέσα στη σχολική κοινότητα, ώστε με την εφαρμογή ενός «οικοκώδικα» να μετατραπεί ο σχολικός χώρος σε όμορφο και φιλικό χώρο.

Σε κάθε σχολείο συγκροτείται επιτροπή από μαθητές και εκπαιδευτικούς, που επεξεργάζεται θέματα που αφορούν την ενέργεια, τα απορρίμματα, το νερό κ.ά.

Όταν το σχολείο ολοκληρώσει ένα τέτοιο Σχέδιο Δράσης σε μια διετία, αξιολογείται από τους συντονιστές του προγράμματος και επιβραβεύεται με τον τίτλο του Οικολογικού Σχολείου και την πράσινη σημαία που φέρει το σήμα του προγράμματος.

Στη φετινή, λοιπόν, εκδήλωση βράβευσης που έγινε στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη συμμετείχε το 8ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων με εκπροσώπηση από δύο εκπαιδευτικούς – μέλη της Περιβαλλοντικής Ομάδας του Σχεδίου Δράσης καθώς και γονείς και μαθητές του σχολείου.

Στο φουαγιέ του αμφιθεάτρου έγινε ανάρτηση αφισών με τις δράσεις των σχολείων και στη συνέχεια παρουσιάστηκαν δρώμενα από 14 σχολεία της Ελλάδας.

Ανάμεσα σε αυτά παρουσιάστηκε και το αντιπροσωπευτικό δρώμενο των μαθητών του 8ου Δημοτικού Σχολείου με θέμα «Κουκλοθέατρο στους κάδους της ανακύκλωσης».

Κατά τα δύο προηγούμενα έτη οι Περιβαλλοντικές Ομάδες του σχολείου δραστηριοποιήθηκαν σε εργασίες μέσα στη σχολική αίθουσα αλλά και έξω από αυτήν. Αυτές υλοποιήθηκαν τόσο σε ομάδες μαθητών – μαθητριών όσο και ατομικά.

 

Πηγή Χανιώτικα Νέα

Σχόλια