ΔΕΗ: προχωρά η διαδικασία αξιολόγησης για το φωτοβολταϊκό της Κοζάνης

0
7

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Προχωρά η διαδικασία επιλογής στρατηγικού εταίρου και επενδυτή για το φωτοβολταϊκό πάρκο της Κοζάνης, παρά την καθυστέρηση των κυβερνητικών σχεδίων.

Πιο συγκεκριμένα, μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος 21 ξένων και ελληνικών εταιρειών και κοινοπραξιών, θα εκδοθεί νέα προκήρυξη για την τελική επιλογή, όπου θα τεθούν συγκεκριμένα οικονομικά και τεχνικά κριτήρια.

Όπως ανέφερε στην «Ελευθεροτυπία» ο Αρθ. Ζερβός, η αξιολόγηση θα γίνει από τη ΔΕΗ και τη συμβουλευτική εταιρεία Pricewater House.

Αυτό που ενδιαφέρει τη ΔΕΗ σε πρώτη φάση είναι να μπορεί ο επενδυτής να εξασφαλίσει κεφάλαια αξίας σχεδόν μισού δισεκατομμυρίου ευρώ (τα ίδια κεφάλαια του επενδυτή θα είναι μόνο περίπου 60 εκατομμύρια ευρώ).

Η εξεύρεση των απαιτούμενων χρημάτων αναμένεται να δυσκολέψει ιδιαιτέρως τις ελληνικές εταιρείες, δεδομένου ότι δεν είναι εύκολο να πάρουν τέτοια δάνεια. Και οι ξένες εταιρείες ωστόσο αναμένεται να δυσκολευτούν στη δανειοδότηση.

Ο Αρθ. Ζερβός, πάντως, διαβεβαίωσε ότι το έργο θα αναλάβει μία εταιρεία (ή κοινοπραξία) και ότι δεν υπάρχει περίπτωση να σπάσει σε μικρότερα κομμάτια για να ικανοποιηθούν περισσότεροι.

econews

Σχόλια