Λίμνη Κορώνεια: διασταύρωσαν τα ξίφη τους Τρεμόπουλος και Ψωμιάδης

0
12

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Ένταση επικράτησε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας κατά τη διάρκεια συζήτησης επερώτησης του επικεφαλής της παράταξης «Οικολογία-Αλληλεγγύη», Μιχάλη Τρεμόπουλου, για τη λίμνη Κορώνεια.

Ειδικότερα, ο κ. Τρεμόπουλος ζήτησε να πληροφορηθεί πώς συνεχίζεται από την Περιφέρεια η δημοπράτηση έργων των οποίων η χρηματοδότηση δεν είναι εξασφαλισμένη, μετά την παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το θέμα και τις πρόσφατες ανακοινώσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος περί δημιουργίας ενός νέου αναθεωρημένου σχεδίου εξυγίανσης της λίμνης.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης διέψευσε τους ισχυρισμούς του κ. Τρεμόπουλου, ενώ επισήμανε ότι η Περιφέρεια θα ήταν υπόλογη στην Ευρωπαϊκή Ένωση αν δεν υλοποιούσε τις δεσμεύσεις της.  Παράλληλα τόνισε  ότι το υπουργείο είναι αρμόδιο για την έγκριση ή μη των σχετικών διαδικασιών.

Ο κ. Τρεμόπουλος κατηγόρησε τον περιφερειάρχη για συκοφαντίες, ενώ το κλίμα οξύνθηκε ακόμη περισσότερο όταν ο Κυριάκος Βελόπουλος, από την παράταξη του συμβουλίου που πρόσκειται στο ΛΑΟΣ, απάντησε στον εκπρόσωπο των Οικολόγων, υπογραμμίζοντας ότι «η Αθήνα γελά με όσα συμβαίνουν στο Περιφερειακό Συμβούλιο».

econews

Σχόλια