«Ενεργειακό Ορεινό Χωριό» στην Άρτα

0
68

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία

Η Περιφέρεια Ηπείρου προωθεί τις διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου «Ενεργειακό Ορεινό Χωριό» στην Άρτα.

Συγκεκριμένα, από την Διεύθυνση Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Yποδομών, διαβιβάστηκαν στο ΚΑΠΕ, – που αποτελεί και το συντονιστή του Προγράμματος- όλα τα απαραίτητα, για τον ορθό τεχνικοοικονομικά σχεδιασμό του έργου, πρωτογενή στοιχεία με γεωγραφική ενότητα αναφοράς την περιοχή του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα ota.gr.

Τα στοιχεία συγκεντρώθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς του ανωτέρω Δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας.

Αυτά αφορούν την αποτύπωση της πραγματικής κατάστασης του ανθρώπινου δυναμικού, του κτιριακού αποθέματος, τις οικονομικές και παραγωγικές δραστηριότητες καθώς και του ενεργειακού δυναμικού της περιοχής.

Η  αρμόδια για θέματα Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου, Αντιπεριφερειάρχης κ. Τατιάνα Καλογιάννη, με αφορμή την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της διαδικασίας, τόνισε ότι η ανταπόκριση των φορέων και των υπηρεσιών υπήρξε υποδειγματική και συνεπής στα χρονοδιαγράμματα που τέθηκαν, προσθέτοντας ότι η άριστη συνεργασία, είναι βέβαιο ότι θα συνεχιστεί και στα επόμενα στάδια που θα απαιτηθούν, στο πλαίσιο των αποφάσεων και των οδηγιών του Κ.Α.Π.Ε..

 

econews

Σχόλια