Ανταποδοτική Ανακύκλωση και ΕΡΤ εγκαινίασαν νέο Κέντρο

0
6

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Με μία Μεγάλη Γιορτή Ανακύκλωσης εγκαινιάστηκε το πρώτο Ολοκληρωμένο Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης της ΕΡΤ, στη συμβολή Λ. Μεσογείων και  Κατεχάκη.

Ας σημειωθεί ότι η ΕΡΤ A.E., κατόπιν απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της  στα πλαίσια της στρατηγικής της «Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης»,  θα είναι «Χορηγός Επικοινωνίας» για όλες τις εκδηλώσεις υπέρ της εξάπλωσης της ανταποδοτικής ανακύκλωσης που θα διοργανωθούν σε όλη την χώρα.

Στη γιορτή συμμετείχαν μαθητές από Δημοτικά Σχολεία, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την αξία της ανακύκλωσης, να γνωρίσουν την Ανταποδοτική Ανακύκλωση και να κερδίσουν δώρα – στα πλαίσια διαγωνισμού ανακύκλωσης – που μοίρασαν οι Ολυμπιονίκες Σοφία Μπεκατώρου, Αντώνης Βλοντάκης, Εύη Μωραϊτίδου και Βαγγέλης Πάτρας οι οποίοι εκπροσώπησαν τον Σύνδεσμο Ελλήνων Ολυμπιονικών.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ, κ. Λάμπης Ταγματάρχης δήλωσε: «Όπως έλεγε ένας αμερικανός ποιητής: η γη είναι ένας ωραίος τόπος για να γεννηθούμε αλλά είναι φροντίδα δική μας να την κρατήσουμε εν ζωή. Η ΕΡΤ είναι παρούσα, είναι η αρχή και θα το κάνουμε σε όλη την Ελλάδα».

Απευθυνόμενη στους νεαρούς μαθητές, η πρόεδρος της ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ κα. Φλωρεντία Κουλαμπά ανέφερε: «Μέσα σε ένα χρόνο η Ανταποδοτική Ανακύκλωση ανακύκλωσε 105 χιλιάδες τόνους συσκευασιών, σημειώνοντας αύξηση 75% σε σχέση με το 2009», ενώ συμπλήρωσε ότι «από την ανακύκλωση ενός μόνο  κουτιού αναψυκτικού εξοικονομείται ενέργεια ικανή για να λειτουργήσει μία τηλεόραση για 3 ώρες ή ένα ραδιόφωνο για 4 ώρες».

Τα έσοδα από την συνεργασία της ΕΡΤ με την ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ θα διατεθούν στο Ίδρυμα «Κιβωτός του Κόσμου».

econews

Σχόλια