Διπλή ανάπλαση: μέχρι αύριο η τροπολογία του ΥΠΕΚΑ

0
8

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία

Το υπουργείο Περιβάλλοντος θα επιχειρήσει να δώσει λύση στο «παγωμένο» σχέδιο της διπλής ανάπλασης Βοτανικού-Λεωφόρου Αλεξάνδρας, με την κατάθεση σχετικής τροπολογίας στη Βουλή μέχρι την Παρασκευή.

Η τροπολογία στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ, θα «βοηθά» στην ανέγερση γηπέδου ποδοσφαίρου 40.000 θέσεων και αθλητικών εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού.

Παράλληλα,  θα «κλείνει» οριστικά την πόρτα στα σχέδια του Δήμου Αθηναίων για δημιουργία και λειτουργία δημοτικού πολυλειτουργικού κτηρίου.

Η νέα νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Περιβάλλοντος προβλέπει, όπως και η παλαιότερη ρύθμιση Σουφλιά που είχε κριθεί αντισυνταγματική, την ανέγερση του εμπορικού κέντρου Βωβού, μειωμένου όμως κατά 25% (17.000 τ.μ. λιγότερα σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό).

Ο συντελεστής δόμησης διαμορφώνεται σε 1,2 αντί 1,6 της ρύθμισης Σουφλιά.

Υπενθυμίζεται ότι η τροπολογία είχε ενταχθεί προς ψήφιση σε νομοσχέδιο του υπουργείο Ανάπτυξης και πριν από έναν μήνα, αλλά απεσύρθη, καθώς οι βουλευτές αντέδρασαν και απέρριψαν τη συζήτηση και την ψήφισή της σε άσχετο νομοσχέδιο.

Σχετικά με τις εγκαταστάσεις του γηπέδου της λεωφόρου Αλεξάνδρας, θα πρέπει να γκρεμιστούν μέσα σε 12 μήνες από το χτίσιμο των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού στον Βοτανικό.

Την τελευταία λέξη, όμως, για τη νέα ρύθμιση θα έχει και πάλι το ΣτΕ, καθώς σε συνέχεια του νέου νόμου θα εκδοθεί ΠΔ, η νομιμότητα του οποίου θα κριθεί πάλι από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.

Τέλος, από πλευράς Δήμου Αθηναίων, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης αναμένεται να τοποθετηθεί έπειτα από την κατάθεση της τροπολογίας στη Βουλή.

Πηγή: aftodioikisi.gr

econews

Σχόλια