Ηλεία: τραγική η κατάσταση στους σκουπιδότοπους Γαστούνης – δάσους Θινών

0
4

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία

Μέλη της Ένωσης Πολιτών για την Οικολογία και το Περιβάλλον (ΕΠΟΠ), πραγματοποίησαν επιτόπια επίσκεψη σε δύο από τους πιο επιβαρυμένους και προβληματικούς δημοτικούς σκουπιδότοπους της Ηλείας- του Βαρθολομιού στο δάσος των Θινών και της Γαστούνης σε αγροτική έκταση. Και οι δύο αυτοί σκοπιδότοποι υπάγονται σήμερα στον νεοσύστατο Δήμο Πηνειού.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο Τύπου που εξέδωσαν και απέστειλαν στα ΜΜΕ της Ηλείας, τα μέλη της ΕΠΟΠ περιγράφουν την κατάσταση που αντίκρυσαν.

«Το θέαμα που αντικρύσαμε ξεπερνάει κάθε περιγραφή και αποτελεί κυριολεκτικά ντροπή για τον τόπο και τον πολιτισμό μας.

Ο σκουπιδότοπος του Βαρθολομιού είναι σε άθλια κατάσταση. Χωρίς πόρτα εισόδου, με μια υποψία δεξαμενής νερού, χωρίς φύλακα»

Ενώ γι” αυτόν της Γαστούνης τονίζουν πως «είναι κορεσμένος από χρόνια, τα σκουπίδια δεν επιχώνονται και φλέγεται σε καθημερινή βάση . Ο καπνός από τα καιόμενα σκουπίδια καλύπτει μια τεράστια περιοχή στην οποία υπάρχουν αγροτικές καλλιέργειες, κτηνοτροφικές μονάδες με ζώα που βόσκουν στα γειτονικά λιβάδια και ανάλογα με την κατεύθυνση του ανέμου πνίγει συχνά στις διοξίνες την πόλη της Γαστούνης και την εθνική οδό ».

Η Ένωση Πολιτών για την Οικολογία και το Περιβάλλον, ζητά οι αρμόδιοι να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους, ενώ τονίζουν πως η ΕΠΟΠ θα συνεχίσει τον αγώνα της για να δοθεί επιτέλους οριστική λύση σε ένα πρόβλημα που υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Ηλείας.

Διαβάστε σχετική ανάρτηση της ΕΠΟΠ και δείτε περισσότερες φωτογραφίες

*****η φωτογραφία είναι από την ΕΠΟΠ

Πηγή iliatora.gr

 

econews

Σχόλια