«Ποδηλατώντας στην Ιστορία της Αρκαδίας»

1
9

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Το «Ποδηλατώντας στην Ιστορία» είναι μία ποδηλατική βόλτα που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιουνίου του 2011 σε χωριά και ιστορικά μέρη της Αρκαδίας. Το «Ποδηλατώντας στην Ιστορία» είναι μία ποδηλατική διαδρομή με ιστορικό και πολιτιστικό περιεχόμενο.

Στόχος του είναι να αναδείξει τις φυσικές ομορφιές του τόπου, την ιστορικότητά του, τη φιλοξενία των κατοίκων και την παράδοσή τους. Να δώσει επίσης αφορμή για περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη και ευκαιρίες στους κατοίκους και ένα μήνυμα αισιοδοξίας προς την αποκέντρωση!

Η βόλτα θα ξεκινήσει από την ειδυλλιακή τοποθεσία των Πηγών του Ευρώτα. Ένα μέρος με πυκνή βλάστηση και τρεχούμενα νερά. Εκεί λέγεται ότι πέρασε τα νεανικά της χρόνια η Ωραία Ελένη.

Φεύγοντας από τις Πηγές, οι ποδηλάτες θα αφήσουν πίσω τους το ιστορικό Κάστρο του Χελμού που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αρχαιότητα, με κατεύθυνση την Πετρίνα. Στο δρόμο μπορούν να δουν τη μονή της Παναγίας Αμπελακίου, σκαρφαλωμένη στα βράχια. Εκεί βρίσκεται και η εικόνα που δημιούργησε ο Ευαγγελιστής Λουκάς.

Η διαδρομή θα περάσει από την Πετρίνα με κατεύθυνση το Σουλάρι. Αφού διασχίσουν το χωριό αυτό με τις δύο πηγές, θα αναχωρήσουν με κατεύθυνση το χωριό Βουτσαράς. Το χωριό αυτό οφείλει το όνομά του στον φεουδάρχη του Μεσαίωνα, τον γενναίο Λάκωνα Βουτσαρά ή Δοξαπατρή, υπερασπιστή του κάστρου Αράκλοβου κατά την εποχή της Φραγκοκρατίας.

Το τελευταίο χωριό απ’ όπου θα περάσουν είναι το χωριό Σκορτσινός. Η ιστορία του χωριού φαίνεται ότι ξεκινάει από την αρχαιότητα. Υπάρχουν ευρήματα που αποδεικνύουν ότι στη συγκεκριμένη θέση υπήρχε το οικιστικό κέντρο της Βελεμίνας από τον 11ο αιώνα μ.Χ.. Από εκεί η βόλτα θα τερματίσει στις Πηγές του Ευρώτα από όπου και ξεκίνησε.

Εκεί θα περιμένει τους ποδηλάτες ένα μικρό πάρτυ με φαγητό και μουσική!

econews

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.