Νεκρό δελφίνι στον Κυλλήνιο Κόλπο

0
56

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία

Ένα μικρό ζωνοδέλφινο βρέθηκε νεκρό στην παραλία της Μυρσίνης στον Κυλλήνιο Κόλπο.

Για την μακάβρια ανακάλυψη ενημερώθηκε άμεσα από τον δημοσιογράφο της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» Μάκη Νοδάρο ο Δρ. Αλέξανδρος Φραντζής, πρόεδρος και επιστημονικός υπεύθυνος του Ινστιτούτου Κητολογικών Ερευνών «Πέλαγος», ο οποίος ζήτησε τη βοήθειά του δημοσιογράφου προκειμένου να ληφθεί δείγμα από το νεκρό δελφίνι και να σταλεί στο Ινστιτούτο για περαιτέρω αναλύσεις, ώστε να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου του.

Aξίζει πάντως να σημειωθεί πως τα μεσογειακά ζωνοδέλφινα επλήγησαν από ιό που ήταν συνέπεια της ρύπανσης των θαλασσών, την περίοδο 1990-92 και χιλιάδες από αυτά πέθαναν.

Χωρίς να έχει εξακριβωθεί αν αυτή είναι η αιτία θανάτου του δελφινιού, γεγονός είναι πως ο ιός αυτός παρουσιάζει εξάρσεις κάποιες χρονιές, εξαιτίας της συνεχιζόμενης ρύπανσης των θαλασσών.

Να αναφέρουμε πως η έγκαιρη ενημέρωση του Ινστιτούτου Κητολογικών Ερευνών Πέλαγος (www.pelagosinstitute.gr/gr/homepage/index.html, τηλ. 210-8969108) και των Λιμενικών Αρχών σε όλο το Ιόνιο για εκβρασμούς, είναι εξαιρετικά σημαντική ώστε να υπάρχει δυνατότητα δειγματοληψίας που θα οδηγήσει σε οριστικά συμπεράσματα για τον πληθυσμό τους.

 

Πηγή iliatora.gr

 

econews

Σχόλια