ΔΕΗ: «η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να την πουλήσει» λέει ο Μυτιληναίος

0
9

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Την πρόβλεψη ότι η κυβέρνηση θα αναγκαστεί, λόγω της αρνητικής κατάστασης της οικονομίας, να πωλήσει τη ΔΕΗ έκανε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος κατά τη χθεσινή γενική συνέλευση του ομίλου, εκφράζοντας παράλληλα την απογοήτευσή του για τους αργούς ρυθμούς με τους οποίους κινείται το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Εξπρές, απαντώντας σε ερωτήσεις μετόχων, ο κ. Μυτιληναίος τόνισε ότι η ΔΕΗ έχει πολύ σοβαρό ρόλο να παίξει και κανείς δεν πρέπει να την απαξιώνει.

Ωστόσο, εξέφρασε φόβους ότι με βάση τις οικονομικές εξελίξεις «δεν θα μιλάμε απλώς για πώληση 17%». «Πάντως», ξεκαθάρισε, «δεν είμαστε εμείς που θα τα βάλουμε με τη ΔΕΗ. Εμείς θέλουμε να παίζει τον θεσμικό της ρόλο και να λειτουργεί στο πλαίσιο του ανταγωνισμού».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο όμιλος Μυτιληναίου διατηρεί το ενδιαφέρον του για την εξαγορά της ΛΑΡΚΟ και της ΔΕΠΑ. Για την πρώτη σημειώνει ότι το όποιο τίμημα θα πρέπει να παραμείνει στην εταιρία, ώστε να πραγματοποιηθούν επενδύσεις εκσυγχρονισμού που εκτιμάται ότι θα πρέπει να ανέλθουν στα 500 εκατ. ενώ για τη ΔΕΠΑ ότι θα πρέπει να διαχωριστεί πλήρως από τον ΔΕΣΦΑ.

Σε ό,τι αφορά την πορεία του ομίλου, ο κ. Μυτιληναίος τόνισε ότι παρά τη δύσκολη κατάσταση και τις αβεβαιότητες για το 2011 ο τζίρος του πρώτου τριμήνου θα είναι αυξημένος κατά 30% έναντι του τριμήνου του 2010.

econews

Σχόλια