Μέσα Μεταφοράς: πως θα κινηθούν στην απεργία

0
7

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία

Ταλαιπωρία περιμένει το επιβατικό κοινό σήμερα 11 Μαΐου λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν κυρήξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, στην οποία μετέχουν μερικώς και οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», στην απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ μετέχουν επίσης το προσωπικό των ΔΕΚΟ, καθηγητές, οι εργαζόμενοι σε τράπεζες και δημόσια νοσοκομεία, και το προσωπικό των Ο.Τ.Α. και τα ΜΜΕ.

Θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των δύο σωματείων Πεδίον του Άρεως στις 11 π.μ. και θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή.

Νωρίτερα στις 10.00 στην Ομόνοια, θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Οι μετακινήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς θα γίνουν μετ΄ εμποδίων, καθώς τα τρένα του ΟΣΕ και οι συρμοί του Προαστιακού Σιδηροδρόμου θα παραμείνουν ακινητοποιημένα.

Οι εργαζόμενοι στο Μετρό θα πραγματοποιήσουν τρίωρη στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 8.00 το πρωί.

Οι εργαζόμενοι στα μπλε λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν  στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9.00 και από 21.00 έως λήξη της βάρδιας, ενώ οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ θα τραβήξουν χειρόφρενο από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10.00 το πρωί και από τις 16.00 το απόγευμα έως τη λήξη της βάρδιας.

Επίσης, 24ωρη απεργία κάνουν και οι λιμενεργάτες και δεν θα γίνει κανένα δρομολόγιο πλοίου.

Σοβαρές αλλαγές στο πρόγραμμά τους με ματαιώσεις δεκάδων πτήσεων, ανακοίνωσαν και οι δύο ελληνικές αεροπορικές εταιρίες, λόγω της στάσης εργασίας 12:00 με 16:00 που θα πραγματοποιήσουν οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας.

 

econews

Σχόλια