Καύσιμα: «πειραγμένες» αντλίες σε πρατήριο εντόπισε το ΥΠΑΑ

0
19

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Μετρολογίας του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, εντόπισε κατά τη διάρκεια ελέγχου χθες, παρεμβατικούς μηχανισμούς σε αντλίες βενζίνης πρατηρίου υγρών καυσίμων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΑ, μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί στο πρατήριο τέσσερις παρεμβατικοί μηχανισμοί, οι οποίοι αλλοίωναν τις ενδείξεις αντλιών ως προς την παρεχομένη ποσότητα, εξαπατώντας τους καταναλωτές.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου σε συνεργασία και με την πολύτιμη βοήθεια της Ελληνικής Αστυνομίας συνεχίζουν την έρευνα σε βάθος.

Βάσει του νέου νομοθετικού πλαισίου, που πρόσφατα ψηφίστηκε, προβλέπεται σε βάρος του πρατηριούχου οριστική αφαίρεση της άδειας λειτουργίας, βαρύτατο πρόστιμο και ποινικές κυρώσεις.

Ο εν λόγω εντοπισμός του παρανομούντος πρατηρίου έρχεται ως αποτέλεσμα συνεχών και συντονισμένων ενεργειών, ελέγχων και ερευνών από το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, σε σχέση με «πειραγμένες» αντλίες.

Ο Υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Ντίνος Ρόβλιας, δήλωσε σχετικά: «Οι προβλεπόμενες ποινές είναι αυστηρότατες βάσει της πρόσφατης τροπολογίας που ψηφίσαμε στη Βουλή: οριστική αφαίρεση της άδειας λειτουργίας, ποινικές κυρώσεις και μεγάλα πρόστιμα.

Είχαμε προειδοποιήσει ότι περιμένουν οδυνηρές εκπλήξεις τους παρανομούντες, όπως και έγινε. Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά σε εργάσιμες και μη εργάσιμες ημέρες. Τυχόν άλλοι «επίδοξοι» παρανομούντες θα πρέπει να το σκεφτούν πάρα πολύ καλά πριν το αποτολμήσουν».

 

econews

Σχόλια