Δενδροφύτευση στου Φιλοπάππου

0
6

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Με δενδροφύτευση στο λόφο Φιλοπάππου έστειλαν το πρωτομαγιάτικο μήνυμά τους για μια πιο πράσινη πόλη ο Δήμος Αθηναίων, η ΜΚΟ «Ελλάδα Καθαρή» και η Interamerican.

Συνεργείο του δήμου, περί τους 40 εθελοντές εργαζόμενοι της εταιρείας και ομάδα της οργάνωσης «Ελλάδα Καθαρή», που οργάνωσε τη δράση, φύτεψαν στο λόφο 100 δενδρύλλια ελιάς.

Η δενδροφύτευση πραγματοποιήθηκε σε προσεκτικά επιλεγμένα σημεία υπό την επίβλεψη ανθρώπων του υπουργείου Πολιτισμού λόγω του αρχαιολογικού ενδιαφέροντος που παρουσιάζει ο λόφος του Φιλοπάππου, ο οποίος διατηρεί αξιοσημείωτη ποικιλία πρασίνου με το πεύκο να κυριαρχεί, αλλά, όμως, να έχει πληγεί σοβαρά από την ασθένεια της κάμπιας.

Ο αντιδήμαρχος κ. Άγγελος Αντωνόπουλος, υπεύθυνος πρασίνου και περιβάλλοντος του δήμου Αθηναίων, εξήρε αυτή την πρωτοβουλία της ΜΚΟ «Ελλάδα Καθαρή» και της Interamerican τονίζοντας ότι το αστικό περιβάλλον είναι υπόθεση του κάθε δημότη και όλων μαζί, ενώ ο κ. Γιάννης Ρούντος, διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων και Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας επισήμανε την οργανωμένη προσπάθεια της Interamerican να συμβάλει με πράξεις ευθύνης στην προστασία και ανάπλαση του φυσικού περιβάλλοντος, με τη συμμετοχή των εργαζομένων.

econews

Σχόλια