Bιολογική καλλιέργεια: καταπολέμηση μυκήτων με μαγειρική σόδα

0
572

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία

Η άνοιξη είναι η εποχή που οι μύκητες κάνουν τη μεγάλη τους επάνοδο. Η νεαρή βλάστηση, η άνοδος της θερμοκρασίας και η αυξημένη υγρασία δημιουργούν ιδανικές συνθήκες για να αναπτυχθούν μυκητολογικές προσβολές στα αγαπημένα σας φυτά.

Ένα φυσικό μυκητοκτόνο με παραδοσιακή χρήση στα φυτά είναι η μαγειρική σόδα! Οι αντιμυκητιακές της ιδιότητες αξιοποιούνται από του κηπουρούς, οι οποίοι παράγουν ένα σπρέι με το οποίο ψεκάζουν τα προσβεβλημένα φυτά. Για να παρασκευάσετε κι εσείς το δικό σας φυσικό μυκητοκτόνο ακολουθήστε τις οδηγίες:

-Διαλύστε σε 1 λίτρο χλιαρό νερό μια κουταλιά του γλυκού μαγειρική σόδα και μια κουταλιά του γλυκού υγρό σαπούνι για τα πιάτα (βοηθά στην προσκόλληση του μίγματος πάνω στην επιφάνεια των φύλλων).

-Ψεκάστε καλά τα προσβεβλημένα φυτά και βεβαιωθείτε ότι έχουν καλυφθεί με υγρό και οι κάτω επιφάνειες των φύλλων.

Η συνταγή είναι πανεύκολη και τα υλικά τα έχετε ήδη στο ντουλάπι της κουζίνας. Μπορείτε να φτιάχνετε όσο διάλυμα θέλετε και τη στιγμή που το θέλετε, χωρίς να έχετε το άγχος της αποθήκευσης.

Το σπρέι είναι ιδανικό για προσβολές των τριανταφυλλιών από οίδιο (τα φύλλα μοιάζουν σαν αλευρωμένα, όπως στη φωτογραφία) ή από μελανή κηλίδωση.

photo credit: nociveglia /c.c.

 

Πηγή livingreen.gr

 

econews

Σχόλια