Ορνιθολογική: «Πετούν δίπλα σου! Δες τα!» στη Θεσσαλονίκη

0
0

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία διοργανώνει και προσκαλεί μέλη και φίλους να συμμετάσχουν σε μια σειρά διαδραστικών εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης στη Θεσσαλονίκη με τίτλο «Πετούν δίπλα σου! Δες τα!».

Για το Μάιο η Ορνιθολογική Εταιρεία έχει προγραμματίσει τις εξής εκδηλώσεις:

*Παρασκευή 6 Μαΐου 2011 με ενημερωτικό περίπτερο, κιάλια και τηλεσκόπια (17.00 – 20.00, Παραλία Θεσσαλονίκης – ανάμεσα στο Θέατρο Κήπου και τις στήλες του Λ. Πύργου)

*Σάββατο 14 Μαΐου 2011 μέσα από περίπατο* από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στην Άνω Πόλη

*Κυριακή 15 Μαΐου 2011 μέσα από περίπατο* στο Ρέμα της Πυλαίας

Η σειρά εκδηλώσεων, που πραγματοποιείται και σε άλλες εννέα ευρωπαϊκές χώρες εδώ και χρόνια από τη BirdLife Europe έχει ως σκοπό τη γνωριμία με τον «άγνωστο» και μαγικό κόσμο των πουλιών στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Όπως γνωστοποιεί η Ορνιθολογική Εταιρεία, περισσότερα από 100 είδη έχουν ήδη παρατηρηθεί και καταγραφεί στη Θεσσαλονίκη!

Σημειώνεται πως οι περίπατοι απευθύνονται σε μέλη και εθελοντές της Ορνιθολογικής, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο που θέλει να εξοικειωθεί με την παρατήρηση πουλιών (birdwatching).

Στους περίπατους παρέχεται κατάλληλος εξοπλισμός για παρατήρηση πουλιών και συνοδεύονται από έμπειρα στελέχη της Ορνιθολογικής.

Περισσότερες πληροφορίες: Ελένη Βορδόγιαννη, τηλ.: 2310 244245, email: thess@ornithologiki.gr

econews

Σχόλια