Πρωτοποριακό σύστημα αποκομιδής απορριμμάτων στην Ημαθία

2
18

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία

Ένα νέο πρωτοποριακό σύστημα αποκομιδής των απορριμμάτων, εφαρμόζεται ήδη στο Δήμο Αλεξάνδρειας του Νομού Ημαθίας, σε συνεργασία με την εταιρία SPIDER  Α.Ε.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του aftodioikisi.gr, το εν λόγω σύστημα αναμένεται να εμφανιστεί σύντομα στους δρόμους των δήμων.

Πρόκειται για ένα συνδυασμό κάδων μεγαλύτερους από τους σημερινούς και ένα φορτηγό με έναν μόνο χειριστή.

Ένα σύστημα που εξασφαλίζει θέσεις στάθμευσης και μειώνει τον χρόνο αποκομιδής.

Ο οδηγός του απορριμματοφόρου παρακολουθεί με μόνιτορ και καθοδηγεί με στικ από την θέση του όλη την διαδικασία αδειάζοντας μέσα σε 45 δευτερόλεπτα έως και 3.200 λίτρα οικιακών απορριμμάτων.

Από την πλευρά της, η SPIDER επισημαίνει ότι εισάγοντας οι ΟΤΑ το εν λόγω σύστημα αποκομιδής, πέραν των παραπάνω προνομίων, επωφελούνται δημόσιο χώρο (πάρκινγκ, πεζοδρόμιο, κτλ) και αποφεύγονται περιπτώσεις μετακίνησης κάδων.

Τέλος, η εταιρεία επισημαίνει το κόστος διαχείρισης αποβλήτων για τους ΟΤΑ θα αυξηθεί σημαντικά εάν δεν εφαρμοστούν νέες τεχνολογίες  σε ολοκληρωμένα συστήματα διαχείρισης αποβλήτων.

 

econews

2 Σχόλια

  1. Οταν η ανακύκλωση στους μπλε κάδους πάει στα… σκουπιδια!

    http://recycling-therightway.blogspot.com/2011/05/blog-post_6205.html

    Εδώ θα βρείτε ένα από τα πολλά σκάνδαλα σε ΧΥΤΑ, στη Βέροια το συγκεκριμένο, που αποδεικνύει ότι ακόμα και σε ιδέες και δράσεις σωστές με μεγάλη αναγκαιότητα όπως η ανακύκλωση ο κόπος του απλού πολίτη πάει στα σκουπίδια για να βολεύονται συμφέροντα οικονομικά και πολιτικά.
    Η ανακύκλωση των μπλε κάδων όπως φαίνεται και στο δημοσιευμα αλλά και σε σειρά ειδήσεων που μπορεί κανείς εύκολα να βρει στο διαδίκτυο συχνά οδηγείται στα…σκουπίδια. Ενώ θα μπορούσε να αποδίδει αλλά και να ανταποδίδει τον έλληνα πολίτη ειδικά σε αυτή την άγρια εποχή, τελικά αντίθετα τον επιβαρύνει και οικονομικά και περιβαλλοντολογικά.
    Θα σας παρακαλέσω ιδιαίτερα να δείτε το παραπάνω θέμα μήπως και κάποιος δείξει φιλότιμο και ευαισθησία και ψάξουμε για τον ΣΩΣΤΟ ΤΡΟΠΟ έστω σε αυτό το ζήτημα!

Comments are closed.