Πράσινη Εβδομάδα 24 ως 27 Μαΐου στις Βρυξέλλες

0
10

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Η «Πράσινη Εβδομάδα» που θα λάβει χώρα από τις 24 ως τις 27 Μαΐου στις Βρυξέλλες υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θέτει τον φιλόδοξο στόχο της απεξάρτησης της οικονομικής ανάπτυξης από τη χρήση πόρων, με άξονα την ιδέα μιας αποδοτικής οικονομίας, χαμηλών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Η επίτευξη του παραπάνω στόχου προϋποθέτει την εφαρμογή των κατάλληλων πολιτικών για μια κοινωνικά υπεύθυνη και περιβαλλοντικά βιώσιμη χρήση πόρων, την επικοινωνία των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της χρήσης προϊόντων και υλικών, αλλά και την ευαισθητοποίηση των πολιτών πάνω στο ζήτημα.

Στη λίστα των ομιλητών περιλαμβάνονται ο Ευρωπαίος Επίτροπος Περιβάλλοντος Γιάνες Ποτότσνικ, η Επίτροπος για το Κλίμα Κόνι Χέντεγκααρντ, η Επίτροπος Αλιευμάτων Μαρία Δαμανάκη, ο Κάρλσον «Τσάρλυ» Χάργκροουβς ιδρυτής του  ‘Natural Edge Project”, ο Έϊχιμ Στάινερ αξιωματούχος του Προγράμματος Περιβάλλοντος του ΟΗΕ και εκπρόσωποι πολλών ακόμα περιβαλλοντικών φορέων.

Υπολογίζεται πως θα συμμετάσχουν περισσότερα από 3000 άτομα, προερχόμενα από την επιχειρηματική κοινότητα, περιβαλλοντικές οργανώσεις, διοικητικές Αρχές, ερευνητικές ομάδες, Μέσα Ενημέρωσης και οργανώσεις νέων.

econews

Σχόλια