Βόλος: γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Κήπου

1
27

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Τη Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Κήπου-Μπαξέ διοργανώνουν, για δεύτερη συνεχή χρονιά, στις 6,7 και 8 Μαΐου, στις Σταγιάτες Πηλίου, η Ανεξάρτητη Πηλιορείτικη Ομάδα Δράσης (Α.Π.Ο. Δράσης) και ο Αιγίλοπας.

Στόχος της διοργάνωσης, όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Βαγγέλης Γαλανόπουλος, εκ των μελών της οργανωτικής επιτροπής της εκδήλωσης, είναι η διατήρηση και ανταλλαγή ντόπιων ποικιλιών σπόρων και φυτών, αλλά και η ανάδειξη των ζωοδόχων πηγών νερού του Πηλίου.

Όπως επισημαίνει, οι σπόροι και το νερό είναι δυο αγαθά της φύσης, που δεν έχουν ιδιοκτήτη και συμβάλλουν στην αυτάρκεια του πολίτη και της κοινωνίας.

«Είναι κάτι περισσότερο από μια παραγωγική πηγή, είναι κομμάτι της ιστορίας και της κουλτούρας των λαών και όχι τυποποιημένα προϊόντα εταιρειών. Το νερό αποτελεί κινητήρια δύναμη για τη ζωή ενός τόπου, ενός πολιτισμού. Η ζωτική του δύναμη και η σημασία του για τη φύση είναι ανυπολόγιστες. Οι σπόροι, είναι η ίδια η ζωή και συνιστούν συλλογική δημιουργία, που αντιτίθεται έμπρακτα στην πνευματική ιδιοκτησία και την ιδιοποίηση της ζωής», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Γαλανόπουλος.

Σημειώνεται ότι στον χώρο της γιορτής θα λειτουργεί έκθεση-παζάρι οικολογικών προϊόντων.

Εκτός αυτού, θα υπάρχει πληροφοριακό υλικό και έντυπα για τους σπόρους, την οικολογική γεωργία, καθώς και εναλλακτικές ομάδες δράσης και εργαστήρια για παιδιά.

econews

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.