«Πράσινο» τουρισμό προωθεί ο δήμος Ηρακλείου

0
9

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία

Ο δήμος Ηρακλείου θέτει σε εφαρμογή «πράσινες» τακτικές στον τομέα του τουρισμού, υλοποιώντας το έργο «Δράσεις για την αύξηση της ενεργειακής αποδοτικότητας σε τουριστικές μετακινήσεις» στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Intelligent Energy Europe.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος μέσω της Αντιδημαρχίας Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων ξεκινά συνεργασία με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Τμήμα Περιβάλλοντος και Μεταφορών) για την υλοποίηση του έργου.

Σημειώνεται ότι είναι ο μοναδικός δήμος της χώρας που συμμετέχει στο πρόγραμμα μαζί με την Ιταλία, τη Βουλγαρία, τη Σλοβενία και την Πολωνία.

Το εν λόγω πρόγραμμα έχει χρονική διάρκεια 24 μήνες και το σχεδιασμό δράσεων για την υιοθέτηση καινοτόμων πρωτοβουλιών, εφαρμογών και υπηρεσιών στις αστικές μεταφορές με στόχο την αλλαγή της τουριστικής νοοτροπίας και την μείωση της χρήσης της ενέργειας στον τομέα των μεταφορών του τουρισμού.

Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει ο σχεδιασμός των δράσεων στο πλαίσιο του προγράμματος σε συνεργασία με τους φορείς της πόλης του Ηρακλείου.

Πηγή Cretalive.gr

 

econews

Σχόλια