Κρήτη: αποδυνάμωση και απαξίωση του ΟΑΔΥΚ καταγγέλλει ο Κ. Μητσοτάκης

0
5

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, Περιβάλλοντος κα Τίνα Μπιρμπίλη και  Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκανδαλίδη  σχετικά με την αποδυνάμωση και την απαξίωση του Οργανισμού Ανάπτυξης Δυτικής Κρήτης κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην ερώτησή του ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει ότι ο ΟΑΔΥΚ είναι ο πρώτος αναπτυξιακός οργανισμός της χώρας σε περιφερειακό επίπεδο που από το 1979, οπότε και ιδρύθηκε από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, προσφέρει ένα πολύ σημαντικό έργο στα Χανιά και το Ρέθυμνο.

Η ευρύτερη προσφορά του στην ανάπτυξη της περιοχής αναγνωρίζεται από όλους καθώς δραστηριοποιείται με επιτυχία σε τομείς όπως η διαχείριση και η αξιοποίηση των υδατικών πόρων, η υλοποίηση έργων άρδευσης, ύδρευσης, διαχείρισης λυμάτων, η παροχή τεχνικής υποστήριξης σε έργα γενικότερου περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος και η αξιοποίηση κοινοτικών πόρων.

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει στην ερώτησή του, τονίζοντας ότι παρά το γεγονός ότι ο ΟΑΔΥΚ έχει επιφορτιστεί με την ολοκλήρωση περιβαλλοντικών έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη, η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον οργανισμό είναι απογοητευτική.

Είναι προφανές ότι ο ΟΑΔΥΚ αποδυναμώνεται και απαξιώνεται καθημερινά με αποκλειστική ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης. Ειδικά η σημαντική συμβολή του ΟΑΔΥΚ στην διαχείριση του νερού της Δ. Κρήτης πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψιν από την κυβέρνηση καθώς πρόσφατα η χώρα μας παραπέμφθηκε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις παραλείψεις και τις αστοχίες στην υδατική της πολιτική.

Καταλήγοντας στην ερώτησή του ο κ. Μητσοτάκης ρωτά τους Υπουργούς Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης σε ποιες συγκεκριμένες παρεμβάσεις προτίθεται να προχωρήσει η κυβέρνηση για την ενίσχυση του ΟΑΔΥΚ και την εύρυθμη λειτουργία του, εάν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η συγχώνευση ή απορρόφηση του Οργανισμού και εάν έχουν διασφαλιστεί οι όροι και οι προϋποθέσεις ώστε να συνεχίσει ο ΟΑΔΥΚ να επιτελεί το σημαντικό περιβαλλοντικό κι αναπτυξιακό έργο του στη Δ. Κρήτη.

Με αφορμή την κατάθεση της ερώτησης ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο ΟΑΔΥΚ είναι ο πρώτος αναπτυξιακός οργανισμός της χώρας σε περιφερειακό επίπεδο που προσφέρει ένα πολύ σημαντικό έργο στα Χανιά και το Ρέθυμνο. Η κατάσταση όμως που επικρατεί σήμερα στον οργανισμό είναι απογοητευτική. Είναι προφανές ότι ο ΟΑΔΥΚ αποδυναμώνεται και απαξιώνεται καθημερινά με αποκλειστική ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης. Ειδικά η σημαντική συμβολή του ΟΑΔΥΚ στην διαχείριση του νερού της Δ. Κρήτης πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψιν από την κυβέρνηση καθώς πρόσφατα η χώρα μας παραπέμφθηκε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις παραλείψεις και τις αστοχίες στην υδατική της πολιτική».

econews

 

Σχόλια