Φυλή όπως λέμε…Κερατέα

0
12

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις είναι αποφασισμένοι ορισμένοι κάτοικοι της Φυλής και μιλούν για εμπαιγμό της κυβέρνησης στην υλοποίηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού για τη διαχείριση απορριμμάτων.

Εξάρουν μάλιστα τη στάση των κατοίκων της Κερατέας μιλώντας για «ηρωική αντίσταση» και καλούν τους κατοίκους της Φυλής σε κινητοποιήσεις  «ενάντια στα σχέδια της Κυβέρνησης για την … αιώνια μετατροπή του τόπου (τους) σε χωματερή».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Πρωτοβουλία Συγκρότησης Επιτροπής Αγώνα Φυλής κάνει λόγο για λύσεις «τεχνολογικά ξεπερασμένες, που υπηρετούν τον σχεδιασμό του ‘Εθνικού Εργολάβου’ για μεγάλα κέρδη από την διαχείριση των σκουπιδιών, αλλά και την όποια παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας».

Υπενθυμίζεται πως ο Περιφερειακός Σχεδιασμός προβλέπει την παραχώρηση για 25 χρόνια των χωματερών της Αττικής (Φυλή, Κερατέα, Γραμματικό) σε ιδιώτες και δημιουργία εργοστασίων βιοξήρανσης και καύσης απορριμμάτων (2 στη Φυλή, 1 στην Κερατέα και 1 στο Γραμματικό).

Τα αιτήματα της Πρωτοβουλίας των κατοίκων της Φυλής είναι:

*Άμεσο κλείσιμο της χωματερής της Φυλής, εδώ και τώρα!

*Κανένα εργοστάσιο καύσης και για καμία χρήση!

*Καμία χωματερή μέσα σε κατοικημένη περιοχή!

*Καμία αύξηση των δημοτικών τελών για τα κέρδη των εργολάβων σκουπιδιών!

*Καμία παραχώρηση της διαχείρισης των σκουπιδιών στο ιδιωτικό κεφάλαιο!

*Διαχείριση των σκουπιδιών με φιλικό τρόπο προς τους ανθρώπους και το περιβάλλον!

Η Πρωτοβουλία Συγκρότησης Επιτροπής Αγώνα Φυλής καλεί σε Ανοιχτή Συνέλευση, τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2011, στις 18:00, στο Δημαρχείο Άνω Λιοσίων για την συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα και τον προγραμματισμό κινητοποιήσεων.

econews

Σχόλια