ΑΠΕ: μείωση του κόστους των νέων τεχνολογιών προβλέπει η IPCC

0
8

Περιβάλλον Ενέργεια Τεχνολογία:

Μεγάλη ανάπτυξη αναμένεται να γνωρίσουν μέχρι το 2050 οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, όπως η αιολική και η ηλιακή, ενώ τα τεχνολογικά επιτεύγματα εκτιμάται ότι θα μειώσουν σημαντικά το κόστος των τεχνολογιών ΑΠΕ.

Αυτό επισημαίνεται σε προσχέδιο έκθεσης των Ηνωμένων Εθνών, η οποία βασίστηκε στην εξέταση 164 σεναρίων για τις προοπτικές των ΑΠΕ. Ειδικότερα, οι συντάκτες της έκθεσης υπολογίζουν ότι η ανάπτυξη των ΑΠΕ, πλην της βιοενέργειας, μπορεί να είναι τριπλάσια, ακόμα και εικοσαπλάσια, μέχρι το 2050.

«Το κόστος των περισσοτέρων τεχνολογιών ΑΠΕ έχει μειωθεί, ενώ αναμένονται πολύ σημαντικά τεχνολογικά επιτεύγματα», υπογραμμίζεται στην έκθεση της Διακυβερνητικής Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC).

«Εκτιμάται ότι το κόστος των τεχνολογιών ΑΠΕ θα μειωθεί ακόμα περισσότερο, γεγονός που θα συμβάλλει στις προσπάθειες για μετριασμό της κλιματικής αλλαγής και θα μειώσει την ανάγκη παροχής κινήτρων από την κυβέρνηση με στόχο την ανάπτυξη της πράσινης ενέργειας», επισημαίνεται στην έκθεση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters η IPCC, που διοργανώνει συνέδριο στο Άμπου Ντάμπι από τις 5 μέχρι τις 13 Μαΐου, τονίζει ότι όλα τα σενάρια που μελέτησε συνηγορούν στο ότι οι ΑΠΕ θα γνωρίσουν μεγάλη ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια.

econews

Σχόλια